VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ital s michelinskou hvězdou připravil bramborové ravioli s masem

Brno /REPORTÁŽ/ – Jsem až překvapený, jak to bylo dobré, pochvaluje si filovaný hovězí steak Brňan Jiří Kotas, který se spolu se ženou se vydal v pátek na Špilberk food festival. Degustace vybraných jídel nabízí na akci čtrnáct vyhlášených restaurací.

7.6.2014
SDÍLEJ:
Fotogalerie
24 fotografií

Špilberk food festival v Brně. Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

V ceně vstupenky za 1550 korun je třicet festivalových florénů na útratu. „Asi si ještě jednou tolik přikoupíme," plánuje Kotas. Jeden stojí pětadvacet korun.

Slunce krátce po poledni pálí a největší fronta je na hlavním špilberském nádvoří u stánků s vínem a pivem. Vladimír Vašíř přijel na festival až z Krnova na Bruntálsku. „Zatím mapuji terén, ještě jsem žádné jídlo neměl," říká lékárník. Těší se hlavně na středomořskou kuchyni.

Ve dvě hodiny odpoledne organizátoři festival slavnostně zahajují. Janko Martinovič předvádí sabráž, tedy otevření láhve vína šavlí. Podaří se až napodruhé. Špunt s kusem hrdla odletí několik metrů daleko, kde ho bere ho do ruky malá školačka. „Vidíš, máš suvenýr," komentuje to její matka.

Hradní bránou přichází Iva Kubartová s manželem. Na festivalu je už podruhé. „Přišli jsme už dnes, slyšela jsem, že loni bylo o víkendu plno," říká žena.

Na pódiu začíná show italského šéfkuchaře Stefana Ciottiho. „Nepředpokládám, že se něco přiučím. V kuchyni jsem nemehlo," směje se Kubartová a odchází si prohlédnout nabídku restaurací. Za šest florénů pořídí například grilované kachní prso s pomeranči nebo za dva florény lanýžovou čokoládovou pěnu.

Mezitím Ciotti vysvětluje, jak připravit bramborové ravioli plněné hovězím masem s rajčatovou omáčkou. „Používám brambory s méně škrobem. Nakrájím je a ještě propláchnu pod vodou," radí odborník.

Jeho vystoupení uvidí návštěvníci i o víkendu. Vstupné na jednotlivé dny stojí pět set korun, v ceně je deset florénů.

Autor: Kateřina Foltánková

Stravujete se často v restauracích?

ANO

23 %

NE

77 %

Hlasovalo: 64

Anketa byla ukončena

7.6.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Komerční banka

Přechod k jiné bance bude od března snazší

Ilustrační foto.
6 10

Nemocnice se propadají do dluhů. Bez injekcí z krajů by neměly na provoz

Obejít EET? Každá sedmá provozovna na Královéhradecku porušila zákon

Neodeslání údajů či nevystavení účtenky. To byly nejčastější prohřešky podnikatelů u elektronické evidence tržeb (EET), na které přišli kontroloři z Finančního úřadu. Ti od prosince do poloviny února udělali 220 kontrol a zjistili 30 pochybení.

Filipínští islamisté sťali uneseného Němce, nedostali výkupné

Filipínská teroristická skupina Abu Sayyafa zavraždila sedmdesátiletého německého rukojmího, což ukazuje dnes zveřejněný videozáznam činu. Smrt svého občana potvrdila a odsoudila vláda v Berlíně. Filipíny označily zločin za barbarský. Muže radikální islamistická organizace unesla loni v listopadu, když se plavil kolem jednoho z ostrovů na jihozápadě Filipín. Jeho devětapadesátiletá partnerka přišla o život už při únosu.

Ženy podezřelé ze smrti Kim Čong-nama budou obviněny z vraždy

Malajsijský prokurátor dnes oznámil, že dvě ženy zadržené kvůli smrti bratra severokorejského prezidenta Kim Čong-nama budou ve středu obviněny z vraždy. Kim Čong-nama 13. února zabil na letišti v Kuala Lumpouru nervový plyn VX.

Dva měsíce nemoci už vás nezničí. Nemocenská by se měla zvýšit

Dlouhodobě nemocným by v příštím roce mohla stoupnout nemocenská. Zatímco nyní dostávají od 15. dne nemoci dávky ve výši 60 procent vyměřovacího základu bez ohledu na délku choroby, vláda včera navrhla, aby dávky od druhého a poté i od třetího měsíce dlouhodobé nemoci vzrostly. Po měsíci stonání by tak zaměstnanci měli nově dostávat 66 procent vyměřovacího základu, od dvou měsíců dokonce 72 procent.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies