Před rokem se za Lužánkami prezentovalo pouze 
25 oddílů. „Je každopádně dobře, že kluby mají takový zájem. Teď jen potřebujeme, aby se tam dostavili také malí začínající sportovci s rodiči. Budeme rádi za každého, kdo přijde," uvedl Pavel Blaha, předseda jihomoravské organizace České unie sportu, která akci pořádá.

JEDINÁ AKCE

Před rokem Den náborů kolidoval s festivalem Sporťáček v Komárově, který se tentokrát uskuteční až o týden později. To je jeden 
z důvodů, proč lze počítat s mnohem vyšší návštěvností. „Teď očekávám víc než dva tisíce lidí, protože nemáme hlášenou žádnou paralelní akci, a ještě nám přeje počasí. Čím víc lidí, tím líp," poznamenala obchodní manažerka hokejové Komety Kristýna Rucki.Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍK

Kometa i fotbalová Zbrojovka jako největší kluby v regionu nemohou při Dni náborů chybět. „Připravili jsme pod dohledem trenéra a juniorských hráčů střelbu na branku, manipulaci s pukem a taky skákací hrad pro nejmenší. Všichni se těšíme," dodala Rucki.

AEROBIK I KUNG-FU

Vedle tradičních a známých sportů se představí také akvabely, mažoretky, škola kung-fu nebo aerobik. „Září máme ve znamení náborových akcí a prostřednictvím sportovních událostí se rádi dostaneme do většího povědomí brněnského publika. Doufáme, že náš program se bude příchozím natolik zamlouvat, aby si vybrali náš sport a náš klub závodního aerobiku," přála si trenérka Lucie Balharová z brněnského Oneclubu.

Návštěvníci uvidí vystoupení různých oddílů. „Budu rád, pokud přilákáme co nejvíc zájemců o kolektivní sporty. Individuální na tom i podle výsledků na olympiádě nejsou špatně, ale potřebujeme co nejvíc šikovných dětí do kolektivních sportů," podotkl Blaha.