VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Méně výrazné ovoce je dobré okořenit zázvorem i alkoholem, radí výrobce zmrzliny

Brno – Pouze kvalitní ovoce, cukrový sirup a hlavně žádné ztužovače. Tak málo podle devětatřicetiletého Petra Zahnáše stačí 
k výrobě dobré domácí zmrzliny. Svým jednoduchým receptem na zmrzlinu z černého rybízu v pátek zaujal i v soutěži, kterou pořádalo brněnské pekařství a cukrářství Laskominy od Maryny.

16.7.2016
SDÍLEJ:

Výrobce zmrzliny Petr Zahnáš.Foto: DENÍK/Hana Florianová

S domácí výrobou začal teprve letos. „Koupil jsem si odšťavňovač a zjistil jsem, že se s ním dají vyrábět i zmrzliny. Tak jsem to zkusil. Jako první jsem vyrobil meruňkovou s angreštem," popisuje své začátky. Díky jednoduché výrobě začal zkoušet zmrzliny z různých druhů ovoce.

Částečně ho k výrobě letní pochutiny přivedlo také to, že má rád dezerty. „Nerad ale peču. Je kolem toho moc práce a je třeba být pečlivý a přesný. Takový já nejsem. U zmrzliny to tolik nevadí," vysvětluje muž, který pracuje v oblasti informačních technologií.

Pokoření tří pátečních soupeřů připisuje částečně technologii výroby své zmrzliny. „Vyrobil jsem ji velmi hladkou, bez větších kousků ovoce. Chutná prostě tak, jak by člověk očekával," zdůrazňuje Zahnáš.

Experimentování se ale nebrání. „Mám odzkoušené, že hlavně méně výrazné ovoce je dobré okořenit netradičními přísadami, třeba zázvorem či kapkou alkoholu. Dobrá kombinace jsou například meruňky s mátou," doporučuje.

Autor: Hana Florianová

16.7.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ladislav Leksa pečuje o hodiny v kostele sv. Josefa v Obořišti.

Zvoník Ladislav Leksa: Změna času je proti přírodě

Bohuslav Sobotka na setkání lídrů států Evropské unie.
4 6

Sobotka po summitu EU: Deklarace obsahuje priority České republiky

Ceny Thálie pro Vránovou či Kňažka. V muzikálu uspěl Vojtek

Herečka Alena Vránová převzala dnes večer v Praze za dlouhotrvajícího potlesku zaplněného hlediště české první scény prestižní Cenu Thálie za celoživotní činoherní mistrovství. Na jevišti historické budovy Národního divadla v Praze stála už před devíti lety, kdy přebírala prestižní pohár za výkon v inscenaci Bouřlivé jaro v Divadle Ungelt, které je už téměř 20 let jejím druhým domovem.

Dominik Feri: Lajknutí neznamená hlas v urně. A to je výzva i pro mě

/ROZHOVOR/ Sešli jsme se v restauraci, která podle Dominika Feriho (TOP 09) změnila prostředí v Praze. Ráno tu lidé snídají, odpoledne studenti píší seminární práce a v létě se tady sedí na okenních parapetech a pije pivo. Přesně to vystihuje atmosféru, kterou má nejmladší radní nejen v Teplicích, ale v celé české historii, rád – uvolněnou, plnou života, diskusí a plánů. Ty má Dominik Feri velké. 

Sivok před San Marinem: Vpředu máme hladové kluky, věřím jim

/ROZHOVOR od zvláštního zpravodaje Deníku/ Od českého národního týmu se zítra v San Marinu očekává čisté konto. Podle kapitána Tomáše Sivoka však právě první pohled klame, svěřence Karla Jarolíma, a speciálně obránce, nečeká jednoduchá práce. 

Týdenní zkrat: Milujte se a množte se

V Česku vzrostl počet obyvatel na 10,6 milionu. Migrací přibylo 25 tisíc lidí. Jeden by doufal, že to je proto, že S umělým oplodněním pomáhají Češkám bratranci, ale prý za to můžou zase migranti. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies