VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Milovníci asijské kuchyně nakoupí v novém velkoobchodě v Olomoucké ulici

Brno – Za pálivými papričkami, velkými baleními rýže, pestrým výběrem exotických omáček nebo mořskými plody za výhodné ceny míří Brňané do tržnice v Olomoucké ulici. Už brzy budou asijské suroviny namísto ve stáncích vybírat v novém nákupním centru. V něm milovníci čínské či vietnamské kuchyně nakoupí suroviny za velkoobchodní ceny.

26.7.2014
SDÍLEJ:

Ilustrační fotografie.Foto: DENÍK/Jiří Sejkora

Podle znalce gastronomie a šéfkuchaře restaurace Borgo Agnese Ivo Ševčíka se podobně zaměřený obchod může uchytit. „Na tržnici v Olomoucké ulici chodí nakupovat hodně lidí i řada restaurací. Asijská kuchyně je v Brně oblíbená a podobný projekt tu má budoucnost," komentoval šéfkuchař.

Nové nákupní centrum v červnu odevzdalo studii vlivů na životní prostředí a krajský úřad před několika dny vyhodnotil, že stavba své okolí přehnaně nezatíží. Může tedy začít vyřizovat územní rozhodnutí a stavební povolení.

Obchodní dům bude mít tři nadzemní a jedno podzemní patro. Střecha je upravená pro skladování ocelových kontejnerů. „Stavba je navržená ve tvaru kvádru, položeného na největší plochu, s delší stranou podél Černovické ulice," uvedl Pavel Cetl, který dokumenty pro studii zpracovával.

Obchodní centrum zabere plochu 3200 metrů čtverečních a nabídne zákazníkům 118 parkovacích míst. Podle studie by v něm měla vzniknout pobočka značky Tamda Food, která funguje už několik let v pražské tržnici Sapa. Zástupce společnosti nechtěl investici v Brně příliš komentovat. „Ano, máme zájem tam jít, ale ještě není správný čas o tom mluvit," sdělil pracovník, který si nepřál uvést své jméno. V dokumentaci je otevření obchodu naplánované na příští rok.

Tamda Food je mezi milovníky asijské kuchyně pojem. „Když jedu do Prahy, často se tam zastavím. Mají velký výběr sojových omáček, rýže a krevet ve větším balení. Ceny jsou bezkonkurenční. Rád si doma chystám suši a nemusím suroviny shánět v supermarketu, kde je jich jen pár a jsou předražené. Šílené jsou občas fronty, kdy před vámi stojí několik lidí s přeplněnými košíky, kteří zásobují své restaurace," řekl Brňan Petr Mikula.

Kvůli velkoobchodním cenám i větším balením výrobků někteří návštěvníci Tamda Food přezdívají „vietnamské Makro", ale na rozdíl od známého obchodního řetězce tu ke vstupu není potřeba živnostenský list. Pouze pokud nakoupíte více balení určité potraviny, zaplatíte za kus méně než při nákupu jediného.

Autor: Petra Kozlanská

Máte rádi asijskou kuchyni?

ANO

80 %

NE

20 %

Hlasovalo: 205

Anketa byla ukončena

26.7.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ladislav Okleštěk
6 33

Hejtmanem olomouckého kraje je Okleštěk. Sesazený Košta asi ANO opustí

Ilustrační foto.
3

Cukrárna Šárka v Michálkovicích končí, hlavním důvodem je EET

AUTOMIX.CZ

Škoda vážně chystala vlastní pick-up. Neklaplo to. Zatím...

V posledních letech se několikrát objevily zprávy, že Škoda zvažuje výrobu pick-upu. Nejčastěji se přitom hovořilo o vlastní verzi Volkswagenu Amarok. Nyní se ukazuje, že na těchto informacích opravdu něco bylo.

Filipínští islamisté sťali uneseného Němce, nedostali výkupné

Filipínská teroristická skupina Abu Sayyafa zavraždila sedmdesátiletého německého rukojmího, což ukazuje dnes zveřejněný videozáznam činu. Smrt svého občana potvrdila a odsoudila vláda v Berlíně. Filipíny označily zločin za barbarský. Muže radikální islamistická organizace unesla loni v listopadu, když se plavil kolem jednoho z ostrovů na jihozápadě Filipín. Jeho devětapadesátiletá partnerka přišla o život už při únosu.

Česko zažilo neobvykle slunný den, teplota atakovala osmnáct stupňů

Na většině území Česka vystupovaly teploty na 10 až 15 stupňů Celsia, v Karviné, ale rtuť teploměru dosáhla až na 17,7 stupně. Teplotní rekordy pro 27. únor byly dnes překročeny na 20 ze 144 stanic měřících 30 a více let. Vyplývá to z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu. Podobně teplo bylo už v minulém týdnu ve čtvrtek.

Student z Brna vymyslel jedinečný výpočet. Dostal cenu Wernera von Siemense

Už jako středoškolák chodil občas o prázdninách vypomáhat do Ústavu přístrojové techniky Akademie věd. „Hrozně mě to bavilo. Tak jsem u toho pak už zůstal," vzpomíná pětadvacetiletý Tomáš Pikálek. Jeho diplomové práci letos v únoru udělila porota prestižní cenu Wernera von Siemense pro mladé talentované vědce.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies