Boskovický radní Radek Mazáč před časem koupil starou budovu na ulici Kapitána Jaroše v Boskovicích a tu se rozhodl zbourat. „Pan Mazáč požádal o povolení o odstranění stavby. Povolení jsme vydali s tím, že jsme se s panem Mazáčem dohodli, že po odstranění domu zabezpečí štítové stěny sousedních objektů. Toto zabezpečení bylo i v projektové dokumentaci," uvedl vedoucí odboru výstavby a územního plánování boskovického městského úřadu Slavoj Horečka.

Dohodu ale Mazáč podle Horečky překročil. „Dozvěděli jsme se, že tam začal stavět něco navíc než na čem jsme se domluvili. Vydali jsme proto rozhodnutí o zastavení stavby a stavitel si zažádal o dodatečné povolení. Zahájili jsme tedy správní řízení. Teď čekáme až nám stavitel dodá potřebné podklady. Jak správní řízení dopadne a kdy bude ukončeno zatím říci nedokážu," řekl Horečka.

O stavbu domu se ale začali zajímat i boskovičtí obyvatelé. „Přišel za mnou občan Boskovic s otázkou zda je pravda, že pan Mazáč na stavbu domu nemá povolení. Zeptal jsem se na to proto pana Mazáče na jednání zastupitelstva, on mi ale nedal uspokojivou odpověď. Požádal jsem proto o písemné vyjádření stavební úřad. V něm stojí, že byla vydána výzva k zastavení prací. Dále bylo zahájeno řízení o odstranění stavby. Jelikož si pan Mazáč podal žádost o dodatečné povolení stavby, stavební úřad řízení přerušil. A nyní bylo přerušeno řízení o dodatečném povolení stavby a vydána výzva k doplnění dokladů," uvedl člen boskovické ČSSD Josef Bašný.

Radek Mazáč podle svých slov ale jednal na základě dohody se stavebním úřadem. „Jde o řadové stavby. Po zbourání budovy tak bylo mou povinností zabezpečit okolní nemovitosti tak, aby nedošlo k větším škodám. Rozsah stavby byl uskutečněn základě vyjádření statika. Budovy jsem zabezpečil a to je vše," řekl Mazáč.

Ten potvrdil, že si na boskovický stavební úřad podal žádost o dodatečné povolení stavby. „Jedná se ale o standardní postup. Faktem zůstává, že majitelé sousedních nemovitostí, jako účastníci řízení, plně podporují dosavadní postup. Jsou rádi, že se po několika letech uskutečnila forma a rozsah stavby. Vyjadřují mi plnou součinnost a podporu," dodal Mazáč s tím, že budova by měla sloužit jako polyfunkční objekt.

Podle Bašného ale postup Mazáče správný není. „Budova už je zčásti postavená a do teď na ni není udělené stavební povolení. Jde tady o dodržování zákona, tím spíše, že stavitelem je boskovický radní. Ty, kteří mě na tuto záležitost upozornili, jsem už o situaci informoval. Lidem jde především o spravedlnost, budou teď sledovat, jak to celé dopadne," uvedl Bašný.