Auta se srazila u benzinové stanice ve směru na Vyškov. „Čtyřiatřicetiletý řidič ve Škodě Superb jel podle dosavadních zjištění policie příliš rychle a narazil do před ním jedoucího Daewoo Lanos s pěti cestujícími. To odhodil na Opel Astra," popsala průběh nehody mluvčí brněnské policie Andrea Straková.

V Daewoo zůstali na zadním sedadle zaklínění dva cestující. Spolujezdce vyprošťovali z aut hasiči. „Hydraulickým nářadím dostali ven zraněného muže i ženu a předali je záchranářům," uvedl řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Z pěti cestujících byl jeden zraněný velmi vážně. „Museli jsme ho uvést do umělého spánku a pak jsme ho transportovali do Fakultní nemocnice Brno. Další tři utrpěli středně těžká poranění a jeden byl zraněný lehce," sdělila mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová. Nejvíce zraněný muž je podle mluvčí nemocnice Anny Mrázové ve vážném ale stabilizovaném sta­vu.

Po odjezdu zraněných zajistili hasiči vraky proti požáru. Protože z prasklé nádrže jednoho z aut vytekl na silnici benzin, zlikvidovali ho devadesáti kilogramy sorbentu. Auta pak pomohli naložit k odtahu a uklidili silnici.

Až po páté hodině odpoledne se policistům podařilo obnovit provoz alespoň v levém jízdním pruhu. „Kolony, které se v místě nehody vytvořily, ale provoz omezily na několik dalších hodin," okomentovala Straková.