Podle mluvčího jihomoravských hasičů Davida Jirouše v domě zřejmě vybuchl plyn. „To jsou ale zatím jen domněnky, nevíme přesně, co se tam stalo. Po výbuchu následoval požár, který jsme zlikvidovali jedním vodním proudem," řekl Jirouš. Těžce zraněný muž byl v šoku. „Nedokázal sdělit, jestli v troskách domu ještě někdo je. Proto jsme přivolali dva kynology. Psi v sutinách už nikoho nenašli," upřesnil mluvčí hasičů.

Vážně zraněného do nemocnice přepravil vrtulník. „Muž středního věku byl popálený na horní polovině těla. Lékařka ho na místě musela uvést do umělého spánku, zajistit mu dýchací cesty intubací a napojením na umělou plicní ventilaci," uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková. Letecká záchranná služba pacienta přepravila na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Brno.

Výbuch dům kompletně zničil, škoda byla odhadnuta na šest set tisíc korun. Hrozí jeho zřícení, proto tam statik zakázal vstup a není možné ani vyšetřovat, co se přesně stalo. „Sutiny nyní střeží policisté, aby tam nikdo nechodil. Až při kontrolované demolici bude možné zjistit příčinu výbuchu," dodal Jirouš.