Žena do protokolu nakonec uvedla, že na psa při úklidu bytu nešťastnou náhodou převrhla kbelík s čisticím prostředkem a tím způsobem ho těžce zranila. Majitelce se to bála oznámit, a proto si vymyslela historku o přepadení.

Pes měl rozbitou hlavu, vyhřezlé oko a poleptaný obličej. „A takto se chová dospělá osoba. To je snad ještě horší, než kdyby to udělaly ty děti. Doufám, že majitelka bude požadovat náhradu škody od své kamarádky a trestní stíhání. Chudák zvíře trpí jen pro neopatrnost dospělé osoby," uvedla na Facebooku jedna ze čtenářek Blanenského deníku Rovnost Kamila Peterková.

Policie před časem případ uzavřela. Na jejím konci je zraněný pes a ostuda pro aktéry celé kauzy. Ale trest žádný. Podle mluvčího Bohumila Maláška totiž nedošlo k žádnému trestnému činu ani přestupku. Vše tedy skončilo tím, že žena psa zranila nešťastnou náhodou. „Přepadení si vymyslela kamarádka jednadvacetileté majitelky psa. Skutek, který byl ohlášen, se nestal, takže nebylo koho obvinit z trestného činu. Poté jsme pracovali s verzí, kdy žena tvrdila, že psa zranila nešťastnou náhodou. Nepodařilo se nám prokázat trestní jednání. Případ jsme nevyhodnotili ani jako přestupek," dodal Malášek.

Poznamenal, že majitelka psa se může se ženou ještě soudit o náhradu škody v občanskoprávním sporu. Ten však podle informací Blanenského deníku Rovnost na stole Okresní soud v Blansku nemá.

Redakce kontaktovala majitelku krysaříka, která si přála zůstat v anonymitě. Deník její jméno zná. Žena však ale záležitost už komentovat nechtěla. „O podrobnostech policejního protokolu nemůže být nikdo informován. I tak se píšou nepravdy. Pejsek je v pořádku díky bohu. Vyplatilo se nám to všechno velké úsilí a trápení. Už chceme mít jen klid," napsala v SMS zprávě.

Za vším podle všeho stály neshody dvou mladých žen a mladého muže. Právě on při výslechu na policii přiznal, že přepadení a útok dětí na psa byly vymyšlené.

Další lidé spekulují, že se mohlo jednat o pomstu. Vztahy mezi zmíněnou trojicí totiž byly údajně komplikované.

To potvrdila i policie. Mluvčí Bohumil Malášek uvedl, že noc před smyšleným útokem strávila trojice společně v bytě a na bujarém večírku popíjela alkohol. Majitelka psa pak ráno odešla. „Vzájemné vztahy trojice mladých lidí byly složité. Žena, která druhý den přepadení oznámila, později u výslechu tvrdila, že by majitelce nedokázala vysvětlit, že šlo o nešťastnou náhodu," dodal Malášek.

Že o ni nešlo, je naopak přesvědčená ostravská chovatelka Irena Němcová, která pejska vypiplala ve své stanici. „Že se na Filutu skácel kýbl se Savem a je přitom poleptaný jen na obličeji a uších? To mi přijde hodně přitažené za vlasy. Navíc měl vyražené oko. Ta kamarádka už jednou lhala. Nevěřím jí," řekla před časem Němcová.

V minulosti byl pražský krysařík Filuta na dvou výstavách. S tím je však kvůli zraněním, která utrpěl, zřejmě konec. Na případ nedávno zareagovali i blanenští úředníci, kteří ve školách ve spolupráci s tamním útulkem připravili sérii přednášek o týrání zvířat.