VYBERTE SI REGION

Jihočeská bůčková roláda

recept zaslala Jana Roškotová, Písek

6.3.2012
SDÍLEJ:

jarní receptyFoto: Bürgerová

Ingredience:
1 kg libového bůčku, 2 lžičky podravky, 1/4 l šlehačky

Nádivka: 50 g slaniny, 100 g šunky, 4 ks žampionů, cibule, 4 vejce, Moravanka, pepř, sůl

Umeleme maso, přidáme podravku, promícháme se šlehačkou. Dáme na 2 hod. do ledničky. Nakrájíme slaninu na kostičky, rozškvaříme ji, přidáme cibuli nadrobno a půlku nakrájené šunky. Osmahneme, potom dáme na plátky žampiony, opepřit, osolit, zalít rozšlehanými vejci. Nechat ztuhnout. Nakrájíme nadrobmo Moravanku a smícháme s vaječnou náplní. Masovou směs rozetřeme na mikrotenový sáček, naskládáme na ni zbytek šunky, na to rozetřeme nádivku a stočíme a dáme do vymaštěného pekáče, podlijeme horkou vodou, pečeme dozlatova. Jako přílohu dáváme bramborovou kaši.

Autor: Kristýna Bürgerová

6.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Čeští vědci přišli na to, proč někteří lidé marodí častěji

Brno – Proč jsou někteří lidé náchylnější k infekcím a alergiím? Na tuto otázku možná našli odpověď vědci z Masarykovy univerzity a Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. 

Pes vběhl na cizí pozemek, majitel mu ustřelil přirození. Teď jej soudí

Klatovsko – Nelehký úkol stojí před klatovským okresním soudem. Musí rozhodnout, zda je Zdeněk Skalický (53 let) nebezpečný pistolník, který ustřelil samonabíjecí pistolí psu přirození jen proto, že vběhl na jeho pozemek, nebo šlo jen o nešťastnou náhodu, když se chovatel snažil bránit své ovce před útočícím predátorem.

Hra s ohněm skončila. Rakousko to zvládlo

Berlín – Němečtí komentátoři vesměs pozitivně hodnotí výsledek rakouských voleb, kdy v nedělních volbách vyhrál kandidát Zelených Alexander Van der Bellen nad Norbertem Hoferem ze Svobodné strany Rakouska (FPÖ).

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies