VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pohankové lívance s rozhudou

V Rusku snídají tyhle bliny (lívance) s uzeným lososem a kaviárem. Vy si je ale potřete tvarohem s pažitkou a vítejte dlouho čekané jaro.

29.2.2012
SDÍLEJ:

Pohankové lívance s rozhudouFoto:

Foodbarometr

doba přípravy       20 minut + 60 minut kynutí
nutriční hodnota
obtížnost               snadné
veg.
zdravé ***
pikantní *
výhodné ***

suroviny na 30 lívanců

600 ml mléka
25 g kvasnic
1 lžíce cukru
3 vejce
2 ¼ hrnku hladké pohankové mouky
100 g másla
olej na smažení
ROZHUDA
250 g měkkého tvarohu
50 g másla
4 lžíce mléka
1 cibule
1 svazek pažitky
sůl
pepř

1. V teplém mléce rozmíchejte rozdrolené kvasnice, přidejte cukr a žloutky. V mouce rozmíchejte velkou špetku soli a za neustálého míchání ji vsypte do mléka s droždím. Nakonec vmíchejte rozpuštěné vlažné máslo. Vytvořte tekuté těsto, podobné jako na palačinky.
2. Lívancové těsto nechte na teplém místě vykynout asi 1 hodinu. Během kynutí jej dvakrát promíchejte.
3. Do vykynutého těsta opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Rozehřejte pánev nebo lívanečník a vytřete jej tenkou vrstvou oleje, nejlépe mašlovačkou nebo zmuchlaným ubrouskem. Lžící nalívejte lívance o průměru asi 7 cm a smažte je po obou stranách dozlatova.
4. ROZHUDA: Tvaroh rozšlehejte s měkkým máslem a mlékem. Nadrobno nakrájenou cibulku nasypte do sítka a prolijte horkou vodou. Přimíchejte k tvarohu spolu se solí a pepřem. Rozhudou potírejte lívance a sypte je nakrájenou pažitkou.

Tip: Pohanka neobsahuje lepek a je tudíž velice zdravá. Máte-li ale přesto výhrady k její chuti, zadělejte lívance běžnou hladkou moukou.

 


Autor: Redakce

29.2.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Vztek, údiv, pobavení i pohrdání se včera zračilo v tváři Jiřímu Zimolovi při jednání krajského zastupitelstva o kauze Lipno.
1 6

Sobotka: Svolat rozhodčí řízení kvůli Zimolovi neumožňují stanovy

Místo, kde se v berlínském parku Teirgarten scházejí mladiství prostituti.
5 7

Prodáváme se, abychom přežili, říkají mladí uprchlíci - prostituti v Německu

DOTYK.CZ / AKTUALIZOVÁNO

Australané řeší, co s místními žraloky

Mnoho Australanů se donedávna usmívalo nad pověstí své země jakožto rejdišti světově obávaných zvířat. Byla to ale smrt místní surfařky Laeticie Brouwerové, která odstartovala zájem státních orgánů ohledně řešení, které by eliminovalo riziko útoků a zároveň nevedlo k drastickým opatřením.

Zpěvačka Špinarová byla uvedena do Síně slávy cen Anděl

Do Síně slávy hudebních cen Anděl byla dnes in memoriam uvedena zpěvačka Věra Špinarová. Majitelka nenapodobitelného hlasu zemřela letos v březnu ve věku 65 let. 

Muž se přiznal, že vláčel ženu na laně za autem

V listopadu 2016 šokoval německé městečko Hameln případ brutálního násilí kurdského muže, který se pokusil zabít bývalou přítelkyni mimořádně krutý způsobem. Uvázal jí lano kolem krku, lano pak přivázal k autu a vláčel ženu po silnici.

Odpad třídí stále více lidí. Radnice je motivují i dárky

Rok od roku Pardubice rozšiřují území, na němž mohou obyvatelé rodinných domů odkládat do samostatných kontejnerů biologicky rozložitelný odpad. Od roku 2007, kdy město s odděleným ukládáním bioodpadu začalo, ho separuje 2750 domácností. Letos byl sběr rozšířen i do okrajových částí města – do Lánů na Důlku a Opočínku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies