VYBERTE SI REGION

Tarator

recept zaslal Karel Med, Jindřichův Hradec

5.3.2012
SDÍLEJ:

jarní receptyFoto: Bürgerová

Tarator - bulharská osvěžující polévka zastudena

Ingredience:

1-2 velké kelímky bílého jogurtu

mléko (nebo voda)

salátová okurka

kopr, česnek, sůl

 

Postup:

Jogurt vyjmu do nádoby, zředím mlékem (studeným), či vodou do hustoty dle libosti. Oloupanou salátovku nakrájíme na kostičky (nastrohat jde též, ale počítejme s dalším množstvím vody, které okurka pustí). Najemno nakrájíme kopr - čerstvého, nebo mraženého a spolu s 1-2 stroužky česneku (podle chuti) přimícháme do polévky. 

 

Autor: Kristýna Bürgerová

5.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto
9

Česko stále dusí smog. Továrny musely omezit výrobu

Ilustrační foto.
17 8

O oblékání mrtvých není zájem, komentuje novelu majitel pohřební služby

Po útoku kormoránů tekla Ostravicí „krvavá voda"

Doslova masakr ryb způsobila obrovská hejna kormoránů v řece Ostravici v místech, kde se do této řeky vlévá Lučina. Uvedl to jednatel Českého rybářského svazu pro severní Moravu a Slezsko Přemysl Jaroň.

AKTUALIZOVÁNO

Pod lavinou v Rakousku zahynuli dva Češi

Dva Češi dnes přišli o život pod lavinou v horském středisku Wildgerlostal u Krimmlu v rakouském Salcbursku. Pod sněhem skončili celkem čtyři čeští turisté, oznámila rakouská horská služba. Zatímco dva se dokázali ze sněhu včas vyhrabat, druhé dva se již oživit nepodařilo, uvedla rakouská agentura APA. Informaci potvrdila mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.

Ministerstvo obrany letos počítá s navýšením počtu vojáků o 1725

Praha - Ministerstvo obrany letos počítá s navýšením počtu vojáků o 1725. Úřad by také mohl mít na konci roku o téměř 250 více civilních zaměstnanců. Na dotaz to sdělil Jiří Caletka z tiskového oddělení ministerstva obrany. Loni se v resortu zvýšil počet vojáků z povolání o 1214, přibylo také více než 120 občanských a státních zaměstnanců.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies