VYBERTE SI REGION

Vínové cukroví, sandokanovy oči

Recepty nám poslala Anna Šímová, Soběslav.

14.11.2013
SDÍLEJ:

Foto: topinkova

Vínové cukroví: 150 g hladké mouky, 1/2 Hery, 1 žloutek, 2 lžíce vína. Propracujeme těsto a dáme chvíli odležet. Poté vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Upečeme. Upečené obalujeme ještě horké v cukru moučce smíchaným s vanilkovým cukrem.

Sandokanovy oči: bílá hmota - 1/2 tuku Iva, 4 lžíce cukru moučka, 4 lžíce sušeného mléka, nádivka -10 deka oříšků, 5 deka cukru moučka, 5 deka másla, 1 lžíce rumu, 2 lžíce uvařeného pudinku, poleva - 1/2 tuku Iva, 4 lžíce vanilkového cukru, 2 lžíce solamylu, 5 deka kakaa. Na dno obalu od vajec (umělohmotné) dáme lentilku, bílou hmotu, lžičku nádivky a polijeme polevou. Dáme ztuhnout. Vyjde to asi na 40 očí.

Autor: Vanda Topinková

14.11.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Mrazy v letošní zimě ještě zdaleka neskončily.
AKTUALIZOVÁNO
7

Česko svírá silný mráz. Noční teploty klesnou až k minus 20 stupňům

Prezident Miloš Zeman s předsedy obou komor Parlamentu.
2

Zeman se šéfy Parlamentu obědvá na Pražském hradě

Češi berou neférově nízké platy. Proč nedostávají víc?

Místo hotových výrobků děláme jen polotovary. A za směnu toho zvládneme vyrobit méně než Němci.

Spláchnou, zvednou prkénko, těžko se v nich orientuje - to jsou japonské toalety

Nejvyspělejší toalety najdete v japonském Tokiu. Prkénko se samo zvedne, je vyhřívané a můžete si tady pustit zvuky tekoucí vody. Výrobci nyní zjednodušují jejich obsluhu.

AKTUALIZOVÁNO

Lavina v Itálii zasypala hotel, je v něm „mnoho mrtvých“

Z hotelu zavaleného po středečním zemětřesení lavinou ve střední Itálii se podařilo vyprostit tělo první oběti. Informovala o tom italská agentura ANSA. Záchranáři, kteří se na místo dostali brzo ráno, počítají s tím, že je na místě mnoho mrtvých. Dosud se uvádělo, že si zemětřesení, jež mělo sílu kolem pěti stupňů, vyžádalo v celém regionu život jedné osoby a další člověk byl pohřešován.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies