VYBERTE SI REGION

Nadívaná kuřecí rolka s bylinkovými těstovinami

recept zaslala Ludmila Koukalová, Kamenice

13.3.2012
SDÍLEJ:

nadívaná kuřecí rolkaFoto: burgerová

Budeme potřebovat: Na rolku:
1kg kuřecí prsíčka bez kosti
250g slanina (italská, anglická)
100g kapie
100g jarní cibulka
100g ementál
2ks vejce
dle chuti sůl, barevný pepř, drcený kmín
pečící papír
olej - na potření pečícího papíru

Budeme potřebovat: Na těstovinový salát:
350g bylinkové těstoviny
200g ředkvičky
200g okurka hadovka
200g cherry rajčátka
200g majolky light (popř. bílý jogurt)
100g jarní cibulka
100g kapie
na ozdobu polníček, lístek ledového salátu
dle chuti sůl, pepř
olej - do vody na vaření těstovin

Postup přípravy: Kuřecí rolka:
-kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme
- z rozšlehaných vajíček připravíme omeletu, kterou rozdělíme na tři díly
- rozprostřený pečící papír (cca 40x80cm) potřeme na středu
olejem (do tvaru obdélníku, ale max. 10cm od okraje),
zlehka posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a drceným kmínem
- na takto připravený pečící papír poklademe plátky slaniny
svisle vedle sebe (dle použitého druhu i ve více řadách pod sebe)
- připravené kuřecí maso poklademe na slaninu (stále dodržujeme tvar obdélníku)
- středem naskládáme plátky ementálu, vaječnou omeletu,
na proužky pokrájenou kapii a podélně rozkrojené jarní cibulky
- pomocí pečícího papíru vše pevně srolujeme do tvaru rolády a konce peč.papíru velice pevně stočíme a celé přeneseme na plech
- poté pečemě v předehřáté troubě 40min. na 170°C
- po upečení necháme rolku cca 10min. v pečícím papíru odpočívat, aby se zatáhla a šla dobře krájet…

Postup přípravy: Salát z bylinkových těstovin:
- bylinkové těstoviny uvaříme cca 6min ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje
- poté ihned propláchneme studenou vodou, abychom okamžitě zastavili proces tepelné úpravy.
- všechny druhy zeleniny pokrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme
- přidáme majonézu (jogurt) a vše důkladně promícháme
- nakonec lehce vmícháme uvařené těstoviny

Na talíř servírujeme salát z bylinkových těstovin na lístek ledového salátu a podáváme jej vychlazený s teplou či již schlazenou kuřecí rolkou. Na ozdobu celého pokrmu použijeme lístky polníčku.

Při tvorbě tohoto receptu jsem se nechala inspirovat jarem, ke kterému neodmyslitelně patří právě vůně bylinek. Proto jsem volila již zmiňované bylinkové těstoviny. Jejichž chuť v kombinaci s čerstvou zeleninou a šťavnatým kuřecím masíčkem je vhodným pokrmem k doplnění potřebných vitamínů a energie v jarním období…

Autor: Kristýna Bürgerová

13.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Policie intenzivně pátrá po pohřešované Míše Patricii Muzikářové.
21

Kriminalisté vyhodnocují stovky hodin záznamů. Míšu ale stále nenašli

Sněžka Sherpa Cup 2017, Petr Mazal
13

Příběh nejlepšího šerpy: Málem ho zabili v Zambii

AKTUALIZOVÁNO

Trump podepsal příkaz o odstoupení USA od transpacifické smlouvy

Washington - Americký prezident Donald Trump dnes podepsal exekutivní příkaz o odchodu Spojených států z Transpacifického partnerství (TPP). Obchodní dohodu 12 tichomořských zemí vláda Baracka Obamy uzavřela před rokem, Kongres USA dokument ale ještě neratifikoval.

Otrávené návnady na zvířata v přírodě bude dohledávat cvičený pes

Otrávené návnady nastražené na vydry, kuny či lišky, na něž často umírají také draví ptáci, začne letos v Česku dohledávat první speciálně vycvičený pes. Česká společnost ornitologická (ČSO) ho získá díky mezinárodnímu projektu dotovanému unií. Podle ochránců přírody případů otrav volně žijících živočichů přibývá. 

AKTUALIZOVÁNO

Revoluce v F1 dle nového vlastníka. Boss Ecclestone po 40 letech končí

Formule 1 a Bernie Ecclectone? Spojení, které k sobě neodmyslitelně patřilo posledních 40 let. Teď je ale konec. Šestaosmdesátiletý Brit, jenž z královské motoristické třídy vytvořil miliardový byznys, potvrdil spekulace britských médií a v čele formule 1 opravdu skončil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies