VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nadívaná kuřecí rolka s bylinkovými těstovinami

recept zaslala Ludmila Koukalová, Kamenice

13.3.2012
SDÍLEJ:

nadívaná kuřecí rolkaFoto: burgerová

Budeme potřebovat: Na rolku:
1kg kuřecí prsíčka bez kosti
250g slanina (italská, anglická)
100g kapie
100g jarní cibulka
100g ementál
2ks vejce
dle chuti sůl, barevný pepř, drcený kmín
pečící papír
olej - na potření pečícího papíru

Budeme potřebovat: Na těstovinový salát:
350g bylinkové těstoviny
200g ředkvičky
200g okurka hadovka
200g cherry rajčátka
200g majolky light (popř. bílý jogurt)
100g jarní cibulka
100g kapie
na ozdobu polníček, lístek ledového salátu
dle chuti sůl, pepř
olej - do vody na vaření těstovin

Postup přípravy: Kuřecí rolka:
-kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme
- z rozšlehaných vajíček připravíme omeletu, kterou rozdělíme na tři díly
- rozprostřený pečící papír (cca 40x80cm) potřeme na středu
olejem (do tvaru obdélníku, ale max. 10cm od okraje),
zlehka posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a drceným kmínem
- na takto připravený pečící papír poklademe plátky slaniny
svisle vedle sebe (dle použitého druhu i ve více řadách pod sebe)
- připravené kuřecí maso poklademe na slaninu (stále dodržujeme tvar obdélníku)
- středem naskládáme plátky ementálu, vaječnou omeletu,
na proužky pokrájenou kapii a podélně rozkrojené jarní cibulky
- pomocí pečícího papíru vše pevně srolujeme do tvaru rolády a konce peč.papíru velice pevně stočíme a celé přeneseme na plech
- poté pečemě v předehřáté troubě 40min. na 170°C
- po upečení necháme rolku cca 10min. v pečícím papíru odpočívat, aby se zatáhla a šla dobře krájet…

Postup přípravy: Salát z bylinkových těstovin:
- bylinkové těstoviny uvaříme cca 6min ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje
- poté ihned propláchneme studenou vodou, abychom okamžitě zastavili proces tepelné úpravy.
- všechny druhy zeleniny pokrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme
- přidáme majonézu (jogurt) a vše důkladně promícháme
- nakonec lehce vmícháme uvařené těstoviny

Na talíř servírujeme salát z bylinkových těstovin na lístek ledového salátu a podáváme jej vychlazený s teplou či již schlazenou kuřecí rolkou. Na ozdobu celého pokrmu použijeme lístky polníčku.

Při tvorbě tohoto receptu jsem se nechala inspirovat jarem, ke kterému neodmyslitelně patří právě vůně bylinek. Proto jsem volila již zmiňované bylinkové těstoviny. Jejichž chuť v kombinaci s čerstvou zeleninou a šťavnatým kuřecím masíčkem je vhodným pokrmem k doplnění potřebných vitamínů a energie v jarním období…

Autor: Kristýna Bürgerová

13.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Pražský hrad.
3

Porno na počítači prezidenta. Národní bezpečnostní úřad o tom nevěděl

Předseda KDU-ČSL a místopředseda vlády Pavel Bělobrádek (vpravo) a 1. místopředseda strany a ministr zemědělství Marian Jurečka.
1 8

Devět procent. Lidovci a STAN by se do Sněmovny společně nedostali

DOTYK.CZ

Největší poslanečtí snaživci? Na špici jsou Kalousek i Okamura

Už více než dvě stovky zákonů předložili současní poslanci. Sice jich protlačili jen 26, ale nesmutní z toho. Hlavně, že jsou vidět.

Tisíce květů vzácného šafránu bělokvětého rozkvetly u Lačnova

Tisíce květů vzácného šafránu bělokvětého rozkvetly nyní na loukách a zahradách v okolí Lačnova na Vsetínsku. Lokalit je 18, k největším patří například louka za školou nebo na Sucháčkových pasekách, tam bývá až 20.000 nebo 30.000 květů, řekl dnes Milan Orálek z Českého svazu ochránců přírody Valašské Meziříčí.

Kvůli dálnici D3 začnou brzy hlídat studny

Specialisté brzy zahájí monitoring studní v okolí budoucí dálnice D3 u Českých Budějovic. Sledovat se bude hlavně výše hladiny vody. V případě, že by byl později s vodou problém, budou mít totiž majitelé nárok na kompenzace, například prohloubení studní.

Jarolím: 6:0? Po první půli jsem těch branek čekal ještě víc

/ROZHOVOR od zvláštního zpravodaje Deníku/ První půle na výbornou, druhá už slabší, celkově však spokojenost. Tak ve zkratce zhodnotil kvalifikační výhru 6:0 nad San Marinem kouč české fotbalové reprezentace Karel Jarolím.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies