VYBERTE SI REGION

Nadívaná kuřecí rolka s bylinkovými těstovinami

recept zaslala Ludmila Koukalová, Kamenice

13.3.2012
SDÍLEJ:

nadívaná kuřecí rolkaFoto: burgerová

Budeme potřebovat: Na rolku:
1kg kuřecí prsíčka bez kosti
250g slanina (italská, anglická)
100g kapie
100g jarní cibulka
100g ementál
2ks vejce
dle chuti sůl, barevný pepř, drcený kmín
pečící papír
olej - na potření pečícího papíru

Budeme potřebovat: Na těstovinový salát:
350g bylinkové těstoviny
200g ředkvičky
200g okurka hadovka
200g cherry rajčátka
200g majolky light (popř. bílý jogurt)
100g jarní cibulka
100g kapie
na ozdobu polníček, lístek ledového salátu
dle chuti sůl, pepř
olej - do vody na vaření těstovin

Postup přípravy: Kuřecí rolka:
-kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme
- z rozšlehaných vajíček připravíme omeletu, kterou rozdělíme na tři díly
- rozprostřený pečící papír (cca 40x80cm) potřeme na středu
olejem (do tvaru obdélníku, ale max. 10cm od okraje),
zlehka posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a drceným kmínem
- na takto připravený pečící papír poklademe plátky slaniny
svisle vedle sebe (dle použitého druhu i ve více řadách pod sebe)
- připravené kuřecí maso poklademe na slaninu (stále dodržujeme tvar obdélníku)
- středem naskládáme plátky ementálu, vaječnou omeletu,
na proužky pokrájenou kapii a podélně rozkrojené jarní cibulky
- pomocí pečícího papíru vše pevně srolujeme do tvaru rolády a konce peč.papíru velice pevně stočíme a celé přeneseme na plech
- poté pečemě v předehřáté troubě 40min. na 170°C
- po upečení necháme rolku cca 10min. v pečícím papíru odpočívat, aby se zatáhla a šla dobře krájet…

Postup přípravy: Salát z bylinkových těstovin:
- bylinkové těstoviny uvaříme cca 6min ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje
- poté ihned propláchneme studenou vodou, abychom okamžitě zastavili proces tepelné úpravy.
- všechny druhy zeleniny pokrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme
- přidáme majonézu (jogurt) a vše důkladně promícháme
- nakonec lehce vmícháme uvařené těstoviny

Na talíř servírujeme salát z bylinkových těstovin na lístek ledového salátu a podáváme jej vychlazený s teplou či již schlazenou kuřecí rolkou. Na ozdobu celého pokrmu použijeme lístky polníčku.

Při tvorbě tohoto receptu jsem se nechala inspirovat jarem, ke kterému neodmyslitelně patří právě vůně bylinek. Proto jsem volila již zmiňované bylinkové těstoviny. Jejichž chuť v kombinaci s čerstvou zeleninou a šťavnatým kuřecím masíčkem je vhodným pokrmem k doplnění potřebných vitamínů a energie v jarním období…

Autor: Kristýna Bürgerová

13.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Vojenský historický ústav má nově opravenou stíhačku MiG-15

Praha - Vojenský historický ústav (VHÚ) bude moct vystavit nově opravený stíhací bombardér MiG-15. V uplynulých pěti měsících ho zrekonstruovali pracovníci Vojenského technického ústavu (VTÚ). Představitelé VTÚ, VHÚ a ministerstva obrany ve čtvrtek opravený stroj na vojenské základně ve Kbelích představili novinářům.

Rakušan: Hnutí STAN je připraveno soudit se o mandát Drábové

Praha - Hnutí STAN je podle středočeského lídra Víta Rakušana připraveno soudit se o mandát krajské zastupitelky Dany Drábové, pokud by ho někdo napadl. Drábová je totiž předsedkyní Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB), ačkoli podle ministerstva vnitra mohou být zastupiteli jen řadoví státní zaměstnanci. STAN tvrdí, že souběh funkcí je podle zákona možný. I kdyby hnutí u soudu neuspělo, výsledkem bude alespoň precedentní rozhodnutí, které vyjasní současný stav, řekl dnes Rakušan novinářům.

Hasiči přejeli hocha, chvátali k požáru. Policie: Nešťastná náhoda

Krucemburk – Havlíčkobrodští kriminalisté uzavřeli vyšetřování nehody z letošního června, při níž hasiči na závodech dračích lodí v Krucemburku na Havlíčkobrodsku přejeli desetiletého chlapce.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies