VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nadívaná kuřecí rolka s bylinkovými těstovinami

recept zaslala Ludmila Koukalová, Kamenice

13.3.2012
SDÍLEJ:

nadívaná kuřecí rolkaFoto: burgerová

Budeme potřebovat: Na rolku:
1kg kuřecí prsíčka bez kosti
250g slanina (italská, anglická)
100g kapie
100g jarní cibulka
100g ementál
2ks vejce
dle chuti sůl, barevný pepř, drcený kmín
pečící papír
olej - na potření pečícího papíru

Budeme potřebovat: Na těstovinový salát:
350g bylinkové těstoviny
200g ředkvičky
200g okurka hadovka
200g cherry rajčátka
200g majolky light (popř. bílý jogurt)
100g jarní cibulka
100g kapie
na ozdobu polníček, lístek ledového salátu
dle chuti sůl, pepř
olej - do vody na vaření těstovin

Postup přípravy: Kuřecí rolka:
-kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme
- z rozšlehaných vajíček připravíme omeletu, kterou rozdělíme na tři díly
- rozprostřený pečící papír (cca 40x80cm) potřeme na středu
olejem (do tvaru obdélníku, ale max. 10cm od okraje),
zlehka posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a drceným kmínem
- na takto připravený pečící papír poklademe plátky slaniny
svisle vedle sebe (dle použitého druhu i ve více řadách pod sebe)
- připravené kuřecí maso poklademe na slaninu (stále dodržujeme tvar obdélníku)
- středem naskládáme plátky ementálu, vaječnou omeletu,
na proužky pokrájenou kapii a podélně rozkrojené jarní cibulky
- pomocí pečícího papíru vše pevně srolujeme do tvaru rolády a konce peč.papíru velice pevně stočíme a celé přeneseme na plech
- poté pečemě v předehřáté troubě 40min. na 170°C
- po upečení necháme rolku cca 10min. v pečícím papíru odpočívat, aby se zatáhla a šla dobře krájet…

Postup přípravy: Salát z bylinkových těstovin:
- bylinkové těstoviny uvaříme cca 6min ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje
- poté ihned propláchneme studenou vodou, abychom okamžitě zastavili proces tepelné úpravy.
- všechny druhy zeleniny pokrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme
- přidáme majonézu (jogurt) a vše důkladně promícháme
- nakonec lehce vmícháme uvařené těstoviny

Na talíř servírujeme salát z bylinkových těstovin na lístek ledového salátu a podáváme jej vychlazený s teplou či již schlazenou kuřecí rolkou. Na ozdobu celého pokrmu použijeme lístky polníčku.

Při tvorbě tohoto receptu jsem se nechala inspirovat jarem, ke kterému neodmyslitelně patří právě vůně bylinek. Proto jsem volila již zmiňované bylinkové těstoviny. Jejichž chuť v kombinaci s čerstvou zeleninou a šťavnatým kuřecím masíčkem je vhodným pokrmem k doplnění potřebných vitamínů a energie v jarním období…

Autor: Kristýna Bürgerová

13.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

EET ilustrační foto

Zmatení řezníci či pekaři. Nevědí, zda mají povinně dávat účtenky

Donald Trump
2 4

USA rozšířily možnosti pro deportace migrantů

Pohledem Realistů: Naše ambice jsou realistické

V minulých dnech jsme začali s představováním naší strany. Máme za sebou Prahu, Ostravu a Brno, další místa nás čekají. Svým příznivcům i široké veřejnosti podrobně vysvětlujeme svá východiska, plány i cíle. I naše ambice. 

Zrychlíme převody peněz, plánují banky

Místo pár sekund trvá platba na účet v jiném finančním ústavu až dny. Rýsuje se změna.

ODS půjde do sněmovních voleb s podporou Strany soukromníků

Opoziční ODS se dohodla na spolupráci se Stranou soukromníků před letošními volbami do Poslanecké sněmovny. Předseda ODS Petr Fiala o tom informoval poté, co dnes odpoledne spolupráci podpořila výkonná rada strany. Soukromníci by měli obsadit zhruba 40 míst na kandidátkách ODS, a to ve všech krajích. Podle Fialy svazek zabrání tříštění sil na pravicové straně politického spektra a posílí pozici obou stran do voleb.

Zákaz vjezdu starým autům. Brno zvažuje nízkoemisní zónu uvnitř velkého okruhu

Brno /INFOGRAFIKA, ANKETA/ – Změnit trasu při cestování po Brně budou muset řidiči starých automobilů pokud magistrát zavede nízkoemisní zóny. Jejich studii v úterý brněnští radní schválili. Auta s vysokým množstvím škodlivin ve výfukových plynech podle plánu čeká zákaz vjezdu do významné části města.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies