VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Budoucí kuchaři soutěžili pod širým nebem

Kraslice – Jen asi dvacet procent kuchařů, kteří se vyučí, zůstane nakonec v oboru. Poukazují na to jejich učitelé. Že kuchařina má své kouzlo, však včera ukázali studenti ze západu Čech, kteří vařili pod širým nebem v Kraslicích na Sokolovsku, kde se uskutečnil nultý ročník Gastro soutěže.

20.5.2016
SDÍLEJ:

Gastro soutěž v Kraslicích.Foto: Jiří Drozdík

A její účastníci mají jasno: ´vaření je naše vášeň´. Do soutěže se v zahradě kulturního domu zapojilo hned pět týmů ze Sokolova, Domažlic a Chebu. Úkol měly jasný. Ugrilovat co nejlépe maso a vytvořit chutnou přílohu a omáčku, další disciplínou bylo stolování a čepování piva.

„Porota přitom kladla důraz kromě chuti na čistotu práce nebo propracovanost," řekl instruktor vaření Aleš Vlček ze Střední školy živnostenské Sokolov, která soutěž pořádala. Na vše dohlížela čtyřčlenná porota, která následně rozhodla, že nejlepší pokrm vytvořila ISŠ Cheb. Žák prvního ročníku Josef Kadelc neskrýval nadšení. „Jsem překvapený a rád," řekl po vyhlášení výsledků. Porotu oslovil nakládanou grilovanou krkovicí s grilovanou zeleninou, s žampiony a bramborem. „Do receptu jsem zapojil čerstvé bylinky a omáčku z bílého jogurtu s koprem a česnekem," doplnil.

Porota byla nadšená i v kategorii stolování. Tam nejvíce zaujala letní tabule Střední školy živnostenské Kynšperk. Pivo pak nejlépe čepovali také žáci z Kynšperka, kteří se stali i absolutními vítězi.

VÝSLEDKY:

Grilování:
1. ISŠ Cheb
2. SŠZ SO/Kynšperk
3. SŠZ SO/ Kraslice
Stolování:
1. SŠZ SO/ Kynšperk
2. ISŠ Cheb
3. SŠZ Sokolov
Čepování piva:
1. SŠZ SO/ Kynšperk
2. SOU Domažlice
3. SŠZ SO/ Kraslice

Autor: Jiří Drozdík

20.5.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Čistírna odpadních vod na Císařském ostrově v Praze.

Dejvice i Letnou trápí zápach. Může za to čistírna odpadních vod

Vlakové nádraží v Brně-Židenicích.
18

Dopravní uzel? Židenické nádraží může převzít část vlaků z přetíženého hlavního

Mizérie. Úroda ječmene je oproti loňsku poloviční, schnou i další obiloviny

Mizerná. Tak označil letošní sklizeň ozimého ječmene předseda Okresní agrární komory na Břeclavsku Antonín Osička. V okrese odhaduje kvůli velkému suchu propad v průměru o čtyřicet procent. „Máme posečených asi padesát hektarů a výnos se pohybuje mezi dvěma a třemi tunami na hektar. U jarních ječmenů to nebude lepší. A podobně špatné to bude i u pšenice. Obilí nedozrálo a uschlo," řekl Osička s tím, že loni byl v okrese průměrný výnos ozimého ječmene 5,1 tuny na hektar.

Pohledem Stanislava Šulce: Kouzelný bankomat

Bankomat slaví abrahámoviny. Podle různých anket jde o jeden z nejdůležitějších vynálezů minulého století a dodejme, že také jeden z nejkouzelnějších. Krom toho, že definitivně odtrhnul člověka od nutnosti mít peníze doma ve štrozoku, kouzelný je také proto, že se za těch pět desítek let takřka nezměnil.

Záhadná smrt bezdomovce Indiána: viděl jsem, jak ho surově mlátí, tvrdí svědek

Smrt ústeckého bezdomovce Jaroslava Dvořáka začala šetřit krajská kriminálka. Přihlásil se jí mladík, který viděl, jakým způsobem bývalý hokejista zemřel. Redaktor Deníku mluvil se svědkem, ještě než se přihlásil na policii.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies