Místním se ale prodej nelíbí. Kvůli celé záležitosti se uskuteční ve středu odpoledne veřejné projednání na chebském městském úřadě.

„O tom, že se pozemek prodává, jsme se dozvěděli jen náhodou na internetu," vysvětlila za obyvatele Jana Holková z petičního výboru. „Překvapilo nás, že před námi má vyrůst čtyř- a pětipatrový dům. Navíc byl záměr na webu města vyvěšený jen minimální dobu, a to 15 dní," popisovala. „Podobné záležitosti se ve městě řeší elektronickou aukcí. Proč toto ne?" dodala.

Podle představitelů města je ale vše v pořádku, což chtějí na veřejném projednání místním vysvětlit. Jak uvedl chebský místostarosta Tomáš Linda, je možné hledat kompromis. „V roce 1994 došlo k povolení nešťastného záměru, kdy investor vybudoval na pozemcích města dočasné stavby, a to za podmínky, že se zde budou nacházet zubní ordinace a laboratoře," uvedl.

Stavby byly povolené na 20 let. Původní záměr se ale nepodařilo udržet dlouho a v objektu fungoval i noční klub. „Stavby už patří panu Kubálkovi, který chce na části parcely postavit polyfunkční dům, ovšem ne s provozy, které by měly obyvatele rušit," vysvětlil Linda.

Právě o prodeji asi tisíce metrů čtverečních budou hlasovat chebští zastupitelé na svém zářijovém zasedání. Jde o lukrativní pozemky, za metr čtvereční má město získat 3300 korun a prodat je chce majiteli budov.