„V loňském roce se projekt, nad kterým převzal záštitu náměstek hejtmana Miloslav Čermák, zaměřoval na služby," informovala Hana Šnajdrová, krajská koordinátorka Sítě mateřských center. „V předešlém ročníku jsme hodnotili například prostředí kaváren nebo bank," připomněla.

Ten letošní je ale zaměřený na zaměstnavatele. „Společnosti musely vyplnit dotazníky. Pak je čekala osobní návštěva koordinátora," přiblížila Šnajdrová.

Přestože si spousta lidí myslí, že zaměstnavatel na fakt, že se jeho zaměstnanec stará o dítě, nebere zřetel, opak je pravdou. „Většina společností umožňuje návrat po rodičovské dovolené na stejnou pozici. Firmy také zavádí poloviční úvazky nebo pružnou pracovní dobu. Je skvělé, že většina firem pochopila, že o děti se starají oba rodiče," doplnila Šnajdrová.

„Patřím k jedněm z těch šťastnějších," řekla Kamila Procházková z Chebu. „V zaměstnání jsem dva dny, zbytek týdne pracuji doma. A je to opravdu úžasné. Svou práci si udělám, ať jsem kdekoli. Pokud to zaměření firmy umožňuje, je to ideální," dodala.

Jméno nejlepšího zaměstnavatele Karlovarského kraje se všichni dozvědí 4. října.