Jeho tři výborné filmy ´Do Říma s láskou, Půlnoc v Paříži a Poznáš muže svých snů´ bude moci sledovat v chodovském kinematografu přímo pod širým nebem. „Ano, je to tak, zásadní slovo 13. Krimifestu bude mít ´stručný průřez´ dílem agilního žijícího klasika světové filmové tvorby Woody Allena. Vše se symbolickým až nulovým vstupným," uvádí zakladatel Krimifestu Jaroslav Kopic.

Festival zaměřený převážně na thrillery, gangsterky a napínavé kriminálky startuje ve městě již tento pátek. Kromě filmů přináší řadu doprovodných akcí, mnohdy s konkrétním ponaučením.

Jednou z nich je páteční prezentace Policie České republiky, názorné ukázky na simulátorech dopravních nehod a sobotní den otevřených dveří městského záchranného systému. Kromě toho město chystá několik hudebních vystoupení s tím, že opět nebude chybět již tradiční koncert Hudby Hradní stráže. Na své si ale přijdou také obdivovatelé filmových plakátů. K vidění budou na ucelené výstavě, která odstartuje slavnostní vernisáží ve středu 19. června v galerii U Vavřince.

„Letošním rokem se ocitáme na startu druhého tuctu let jistě netuctového festivalu. Kulturně-společenské, umělecké i sportovní programově pestré akce, která se již pěknou řádku let snaží nabudit v naší společnosti slušnost jako tu nejsilnější módu sezony. Účastníky našeho festivalu bychom rádi ponoukali k odmítání drog, k prevenci dopravních neštěstí, požárů i pracovních úrazů," vyjevil hlavní myšlenkovou podstatu Krimifestu Jaroslav Kopic.

Do letního kina v centru Chodova, které se od 14. do 23. června usídlí na parkovišti u sportovní haly, se mohou filmoví nadšenci vypravit nejen na Allenovy snímky, ale také na další filmové lahůdky. „Diváky mohu pozvat na mimořádně kvalitní ´detektivku´ nadějných tvůrců Epstein - Ondříček s názvem Ve stínu. Kinematograf dále uvede snímky Argo a Hledá se prezident," vyjmenoval Kopic.

Promítat se bude také v kině Malá scéna. „Chystáme například opakování výjimečného počinu autorské dvojice Jarchovský - Hřebejk, mnozí ho již viděli, jde o film Nevinnost," uvedl Kopic.