Zatím velmi dobré výsledky vody má koupaliště Michal v Sokolově. Tam je podle výsledků voda vhodná ke koupání, a navíc koupaliště nabízí návštěvníkům velmi dobré zázemí.

Zájem o toto místo dokazuje i nedávné zahájení provozu, kdy zahrála s obrovským úspěchem například kapela Horkýže Slíže. „Na koupaliště Michal jezdím velmi rád. Je tam fajn koupání, rád jezdím na toboganu a vždy si to tam užijeme," řekl Tomáš Dolejší, návštěvník z Karlových Varů.

Dalším vyhledávaným místem je Jesenice. Podle nedávných výsledků je i zde voda v pořádku.

Karlovaráci rádi navštěvují volnočasový areál Rolava, který byl zaplněný například při nedávné akci Den s městem. Zde tak dobrá kvalita vody bohužel není. Voda je zde podle krajských hygieniků vhodná ke koupání, ale s mírně zhoršenými vlastnostmi.

Oblíbeným cílem cest milovníků koupání bývá také Velký Rybník. Zde však má voda už zhoršenou jakost. Město Hroznětín však slíbilo, že se pokusí pláž vylepšit. „Snažíme se stále podmínky zkvalitňovat a vylepšovat. Hodně dbáme také na připomínky lidí," potvrdil Martin Maleček, starosta Hroznětína.

Řada míst v Karlovarském kraji je také velmi oblíbená a přitom nemá provozovatele. Jde například o Toužim, Novou Roli, Děpoltovice, Merklín a další. Zde se však měření kvality vody nedělají tak často, někdy i vůbec, a lidé se musejí řídit vlastní rozvahou a koupou se v podstatě na vlastní nebezpečí.

„Tato místa mám raději, protože zde nejsou takové fronty a zdá se mi, že je tam i větší zábava. Samozřejmě si ale uvědomuji, že tato místa jsou někdy nebezpečnější a navíc tam není například plavčík. Při koupání jsem ale vždy obezřetný," uvedl Martin Surý z Chodova.