Obyvatele nejstaršího chebského sídliště čeká řada změn. Vznikne zde až 400 nových parkovacích míst. V současné době zde zaparkuje 258 vozidel, což je na 745 bytových jednotek nedostačující. Upravovat se budou také silnice, aby se zlepšila jejich průjezdnost, a u domova pro seniory pak vznikne nová autobusová zastávka.

Úpravou projde také prostranství, což neobnáší pouze nový mobiliář. K zemi by měly jít také některé z objektů ve dvorním traktu za obchodním centrem Vesmír bývalá uhelna a kotelna. Klasická kontejnerová stání by měla na sídlišti nahradit stanoviště s podzemními kontejnery.

Počítá se také s výstavbou dětského hřiště pro děti ve věku do pěti let i dvou nových sportovišť. Multifunkční hřiště pro míčové sporty s umělým povrchem a v Chebu chybějící skatepark by měly vyrůst na nevyužitém pozemku u železniční tratě.

„Právě ke zvažovaným novým sportovištím zaznělo asi nejvíce připomínek na listopadovém veřejném projednání studie úprav v Kulturním centru Svoboda," popisoval chebský místostarosta Tomáš Linda. „Jejich umístění bylo však vybíráno právě s ohledem na to, aby případný hluk obyvatele sídliště nerušil. Od bytových domů by je odděloval stávající val, který by podle projektantů pronikání vyššího hluku bránil," vysvětlil.

Studii lidé najdou na webových stránkách města. Řada místních ji již viděla. „My jsme spokojení. Sice kvůli parkování ubude zeleně, ale to je daň. Máme děti, takže i s hřištěm jsem spokojená," řekla Jana Svobodová z Chebu. „Ale vím, že třeba starším lidem se některé věci nezamlouvají," dodala.

Co by obyvatelé chtěli změnit, mohou napsat přes webové stránky města. „Studii je možné připomínkovat do konce měsíce dubna. Došlé připomínky a podněty chceme v maximální možné míře zapracovat do následné konečné verze studie úprav. Neradi bychom dělali něco, co si sami obyvatelé sídliště nepřejí," dodal Linda.