„To jste mě překvapil," řekla zástupkyně ředitelky Marta Boldyšová Deníku, když se naším prostřednictvím dozvěděla o nové interaktivní tabuli. „Zatím máme jednu, která slouží druhému stupni. Tu jsme získali díky evropským projektům. Žáci si práci na ní nemohou vynachválit. Učíme na ní mnoho předmětů, cizími jazyky počínaje a fyzikou či chemií konče," dodala Boldyšová.

Druhá tabule by měla sloužit prvnímu stupni. Městskou kasu vyjde na 350 tisíc korun.

Tím však renovace školy nekončí. V rozpočtu se počítá i s postupnou výměnou světel v učebnách. „Zatím to budeme brát postupně. Nejprve začneme několika učebnami a postupně rok za rokem budeme postupovat dál," řekl starosta Hroznětína Martin Maleček.

Město se o žáky stará i v rámci sportovní průpravy. Dvakrát do měsíce platí autobus a vstupné na ostrovský zimní stadion. „O bruslení je mezi žáky zájem. Jak u prvního, tak u druhého stupně," řekla zástupkyně ředitelky.

Plány, co by chtěla nového škola do budoucna, jsou. „Naším snem je předělání půdy na učebny a rekonstrukce šaten pro děti. Uvidíme, jak to dopadne," prozradila zástupkyně. Ta i potvrdila, že v letošním roce byl o zápis do prvních tříd větší zájem než v minulém roce.

„Zatím přišlo 19 dětí. Jedno ještě přijde, protože v době zápisu bylo nemocné," uzavřela zástupkyně ředitelky Boldyšová.