Nedílnou součástí vodáckých map je řeka Ohře, která je jednou z nejčistších v republice a je sjízdná prakticky po celý rok.

„Letošní sezona je rozhodně úspěšná. Zatím jsme zaznamenali nárůst o dvacet procent. Myslíme si, že tento nárůst je způsobený tím, že lidé nejdou na dovolenou do zahraniční a hledají vyžití u nás," řekla Petra Červenková, ředitelka půjčovny lodí Dronte.

„Letos nám přeje i počasí. Je optimální stav vody v řece, kdy mu prospívají malé přeháňky. K tomu je i optimální teplota vzduchu.

Zatím máme stále volnou kapacitu, ale i tak je znatelný rozdíl oproti loňsku. Letos se to zlepšilo. Opravdu je vidět, že lidé nejezdí do zahraničí a místo toho utrácí peníze doma," doplnila Červenková.

Ohře se díky své jedinečnosti může chlubit i tím, že je vhodná pro začátečníky, kteří teprve zkoušejí objevovat kouzlo vodáctví. Vodáci a léto není jen půjčování lodi, kánoí nebo raftů, ale i kurzy a festivaly, na které se můžou vodáci vydat a užít si tak léto se vším, co k němu patří. Ohře zkrátka táhne.