„Hlavní sláva ještě přijde v září. Jelikož ale příprava piva není otázka pár hodin, tak jsme s ní začali už dnes," komentoval páteční spuštění výroby piva Karel Holoubek, zakladatel pivovaru a karlovarský podnikatel.

„Nebylo lehké vše připravit a dát do pořádku, a proto je pro mě dnešek slavnostním okamžikem. Pivo Karel IV. se přestalo vyrábět v roce 1996. Jsme moc rádi, že nyní vrátíme tuto značku opět mezi lidi a milovníky kvalitního piva," dodal.

Podle Karla Holoubka se lidé mohou těšit na nejrůznější druhy piva. „Samozřejmě nabídneme klasické jedenáctistupňové pivo Karel IV. Dále pak máme v plánu i populární ležáky dvanáct, třináct a čtrnáct stupňů," doplnil zakladatel pivovaru.

Lidé se dočkají i velmi zajímavých druhů tohoto nápoje. „Budeme mít v sortimentu také velmi hořká piva, pšeničná i ochucená. Vždy se budou jmenovat Karel IV. s nějakým rozšířeným názvem, který lidem prozradí, o který druh jde," vysvětlil Holoubek.

V sídle pivovaru bude i obchůdek, kde si budou moci lidé pivo koupit. Karel IV. bude jak lahvový, tak sudový. „Máme v plánu také vyrábět pivo při nejrůznějších příležitostech. Lidé se tedy dočkají například velikonočního piva, a možná dojde i na festivalové pivo. V září při otevření určitě řekneme lidem více," uzavřel karlovarský podnikatel.