O sebevraždu se pokusil v březnu 2010, takže takřka přesně před dvěma lety. Za nevyjasněných okolností jej přejel vlak.

Druhým byl zastupitel za ODS Vladimír Hůrka. I ten se pokusil o sebevraždu, ovšem neúspěšně. Včas jej našli jeho kolegové z ODS. Záchranáři jej převezli s bodnořeznými poraněními na rukou a v břiše do karlovarské nemocnice. „Pacient byl hospitalizován na chirurgickém oddělení a později byl převezen na neurologické oddělení Fakultní nemocnice v Plzni,” uvedla tehdy Barbora Silná, mluvčí Karlovarské krajské nemocnice.

Dvaapadesátiletého politika vyšetřuje policie kvůli vytunelovanému občanskému sdružení AC Start v Karlových Varech, jehož byl Hůrka předsedou. Jeho kolegu a jednatele v AC Start Víta Hořejše už policisté začátkem října zatkli a obvinili jej z tunelování a ze závažných hospodářských deliktů. Hořejš nyní sedí ve vazbě.

Policie vyšetřovala případ jako pokus o sebevraždu a podle mluvčího Pavla Valenty více informací nesdělí.

Na karlovarském zastupitelstvu, které se konalo 1. listopadu loňského roku, působil Hůrka jako zlomený člověk, který má starosti. Byl vyhublý a podle svědků kouřil jednu cigaretu za druhou. V rozhovoru pro Karlovarský deník Hůrka krátce po zatčení Víta Hořejše uvedl, že Hořejšem byl podveden a v celé kauze AC Start on sám vystupuje jako svědek. Hůrka rezignoval na post karlovarského zastupitele.

Třetím zastupitelem, který se pokusil o sebevraždu, je Josef Malý ze strany TOP 09. Bohužel zemřel.

„S velikou lítostí jsme přijali zprávu, že mezi námi již není náš kolega Josef Malý. Rádi bychom vyjádřili náš zármutek a soustrast všem jeho nejbližším,“ uvedli primátor Petr Kulhánek a náměstci Jaroslav Růžička a Jiří Klsák. Všichni zdůraznili, že Josefa Malého znali jako člověka s racionálním a pragmatickým uvažováním, který jim při jejich práci na radnici mnohokrát významně pomohl.

„Ať už to byla jednání vedoucí k odpuštění vysokých finančních sankcí pro město z případů minulých let, před naším působením, nebo v nedávné minulosti jeho angažovanost ve věci historických karlovarských dluhopisů, jejichž negativní dopad na město byl také eliminován. Nepomáhal však jen Karlovým Varům, jako krajský zastupitel pomohl i řadě obcí a měst v regionu, zejména při jejich problémech s čerpáním dotací. Byl důležitým spolupracovníkem, který stavěl tolik potřebný můstek mezi městem a státními institucemi, s nimiž také díky jeho snaze byla komunikace přímočařejší a jednodušší,“ uvedli primátor a náměstci.

Členové vedení Karlových Varů zdůraznili, že náhlým odchodem Josefa Malého tak město ztrácí člověka, za nímž zůstávala konkrétní odvedená práce a hmatatelné výsledky.

Zprávu o úmrtí Josefa Malého obdržel primátor Kulhánek v den konání zastupitelstva, na němž se mělo volit nové vedení města. Volba se tak stejně jako další body programu jednání odkládá o týden, na středu 21. března.