„Ministerstvo financí se vyjádřilo v tom smyslu, že dokud nebude mít na stole potvrzení o tom, že se nejedná o veřejnou podporu, tak bezplatný převod nepodepíše," sdělil chebský místostarosta Pavel Hojda.

Tím, že se celý převod v těchto dnech pozastavil, je v ohrožení termín plánovaných oprav letištní dráhy ke 100. výročí letiště, jehož oslavy jsou připraveny na příští rok.

„Pokud se povede získat vyjádření Evropské komise včas, je možné, že opravu letiště bychom teoreticky stihnout mohli, ale už nyní je to šibeniční termín a obávám se, že než k rozhodnutí dojde, nestihneme následně včas letištní dráhu, která je v dezolátním stavu, opravit," poznamenal místostarosta Pavel Hojda.

Odhadované náklady na opravu dráhy činí přibližně deset milionů korun. Může se ale stát, že se městu prostřednictvím výběrového řízení podaří náklady snížit.

V případě, že by se nepovedlo dát přistávací dráhu do pořádku, hrozilo by, že by na plánovanou oslavu výročí nemohla přiletět letadla, která mohou přistávat pouze na betonovém povrchu.