„Jeho odchod mě mrzí, protože jako ředitel udělal na škole značný pokrok," posteskl si Jaroslav Borka, první náměstek hejtmana. „Najít člověka, který umí skloubit pozici manažera a učitele tak, jako to uměl pan Liška, nebude vůbec snadné," dodal.

Miroslav Liška odchází mimo školství, a to na post ředitele společnosti Kalibra. „Jde o jednu z největších firem v regionu, která je velice progresivní, takže je to pro mě opravdu velká výzva a na práci se těším. Na školství budu vzpomínat velice rád, protože mě práce bavila a prožil jsem tam krásných osm a půl roku," řekl ke svému odchodu stále ještě ředitel ISŠ. „Nicméně na pozici manažera jsem se našel a chci se ve svých dovednostech rozvíjet," zmínil.

Jak podotkl, škola je dobře nastartovaná: „Stačí ji jen stabilizovat a ve smyslu neměnit nastavené procesy a pokračovat v nich. Přišel jsem do školy s nějakou koncepcí a vše, co jsem si předsevzal, můžu odškrtnout jako splněné nebo připravené."

Spekulace o tom, že škole hrozí zánik, odmítá. „Tak to rozhodně není, škola je z mého pohledu dobře nastavená. Máme dobré učitele a ekonomická situace je daleko lepší, než byla při mém nástupu. Troufám si říct, že jsme na tom velmi dobře i ve srovnání s jinými školami," poznamenal s tím, že sem navíc putovala řada investic.

„Podařilo se nám získat značné prostředky. Opravujeme školu, připravují se nové dílny, chystá se také rekonstrukce houslařské školy. Škola opravdu není před zánikem," zakončil.