V návrhu šlo o finance ve výši 300 milionů korun na pokračování výstavby R6 Lubenec-Bošov. Návrh nebyl přijat. Pro nemohl hlasovat ani hejtman Josef Novotný (ČSSD), který nebyl na hlasování přítomen.

Přítomen nebyl ani poslanec Bureš za ODS Proti byl poslanec Rudolf Chlad za TOP 09. Naopak pro byla Jana Suchá z VV, a to přesto, že všichni její koaliční kolegové byli proti. „Myslím, že tento poměrně dobrý návrh nebyl přijat, protože byl předložen komunistickým poslancem a byl celou koalicí odmítnut, náš hejtman by samozřejmě hlasoval pro, ale bohužel nemohl být z pracovních důvodů přítomen.

Problém není jen to, že byl návrh zamítnut, ale že nebyl přijat ani do dalšího projednávání přes příslušné ministerstvo. Je to hledání složitého kompromisu, protože v nezávislosti není síla, která by nám umožnila získat potřebné finance, je to věc široké dohody a politické kultury v této zemi," uvedl Petr Navrátil (ČSSD) náměstek Karlovarského kraje.

Hlasování o pokračování ve výstavbě R6 poukazuje na fakt, že poslanci za karlovarský region nemají úplně volné ruce v případě hlasování o tématech, která na krajské úrovni prezentují jejich straničtí kolegové.

„Váha našich hlasů odpovídá naší velikosti, máme ve sněmovně pět poslanců, kteří se v případě hlasování podrobují většinovému názoru příslušného poslaneckého klubu. Poslanci tento většinový názor většinou respektují. Z našeho pohledu je v případě pokračování ve výstavbě R6 lepší jednat se státním fondem dopravní infrastruktury. Na této úrovni jsme jako ODS velmi aktivní, ale bohužel jako všude i ve fondu chybí finance a naší snahou je, aby je fond měl. Bohužel má náš kraj tak malé zastoupení ve sněmovně, že pokud se nepodaří přesvědčit ostatní stranické kolegy o naléhavosti podobné investice většinou neuspějeme." doplnil Jiří Vaněček z ODS.