Chebská pizzerie Da Angelo zatím nabízí rozvážku zdarma. „V tuto chvíli nehodláme placený rozvoz zavádět,“ řekl vedoucí pizzerie Robert Zetek a pokračoval: „Neprospělo by to ekonomické situaci podniku a ani našim zákazníkům. Pochybuji, že by rozvoz využívali, kdyby byl placený.“

Ani chebská pizzerie Banditos zatím o zpoplatnění rozvážky neuvažuje a pizzu doručuje bez poplatku.

V Mariánských Lázních rozváží pizzu mimo jiné také pizzerie Tabarin. Rozvoj sice placený už nyní je, ale o zvyšování cen ani tady zatím neuvažují. „Neplánujeme zvýšení cen za rozvoz,“ potvrdil vedoucí Vlastimil Vrba.

Lidé, kteří si pizzu nechávají rozvážet do práce nebo domů, tyto záměry přivítali. „Samozřejmě že z toho mám radost,“ řekl Kamil Kubík z Chebu. „Přiznám, že pizzu si nechávám vozit docela často. Sice jsem čekal, že od pizzerií přijde zpoplatnění těchto služeb, ale toto je dobrá zpráva. Kdyby se za rozvoz mělo platit, asi bych si pro ni chodil a těchto služeb už nevyužíval,“ dodal.

„Mně by zpoplatnění této služby moc nevadilo,“ svěřila se Dana Vejvodová z Chebu. „Naprosto chápu, že pokud rostou náklady, musí se to na cenách promítnout. Všechno se zdražuje a podnikatelé nejsou sociální služby, aby něco dělali zadarmo a nevydělávali,“ doplnila. (bež, hel)