„Ceny lístků v kině mě opravdu štvou," řekla Patricie. „Pokud má člověk rodinu a k tomu ne zrovna vysoké příjmy, nemůže si zkrátka dovolit jít s partnerem do kina a vzít s sebou malé dítě. Protože i za něj musí zaplatit. To se stalo mé kamarádce, se kterou chodíme s našimi dětmi ven," dodala.

Dle vyjádření provozovatele chebského kina Pavla Hájka je situace s výší vstupného způsobena několika faktory. „Hovoříme-li o návštěvnosti v roce 2012, je zatím o něco nižší než v roce minulém," řekl Pavel Hájek a pokračoval: „Na vině je několik souběžných faktorů, není tolik silných filmů, jako to bylo v roce minulém, přesto dva silné tituly teprve na svou premiéru čekají. A to 15. listopadu Twilight sága The breaking Dawn, část dvě a 13. prosince to bude Hobit část první. Tudíž až koncem roku budeme moci říct, do jaké míry byl tento rok divácky a filmově úspěšný."

Dalším důvodem je podle provozovatele cena vstupného, která se od začátku roku zvedla zhruba o 20 korun. Na vině je zdražení minimálního vstupného, požadovaného distribučními společnostmi.

„Nemáme z toho zdražení radost, ale když chceme hrát filmy v premiérách, nic jiného nám nezbývá," řekl Hájek posmutněle. „Digitalizace přinesla obrovské možnosti, co se týká programování a nasazování filmů v premiérách. Distribuční společnost FALCON, která vlastní síť multiplexu, zvedla tento rok již podruhé cenu vstupného, tím se brání poklesu výnosů," vysvětlil.

Cheb totiž čekal na premiéru dva až tři měsíce a určité procento lidí dojíždělo za premiérovými filmy klidně až do Plzně, kde ale zaplatili vyšší vstupné než v Chebu. „Závěrem bych doplnil, že i přes tyto nepříznivé vlivy doufáme v přízeň návštěvníků, jen málokde mají tak luxusně vybavené kino, jako je zrovna v Chebu," dodal.