Nejvíc lidí si expozici prohlédlo o nedávném Velikonočním jarmarku. „Výstavou už prošlo přes sedm tisíc návštěvníků," řekl ředitel Muzea Cheb Roman Procházka.

Nejčastěji obdivují malí i velcí ruské kolo nebo část Ocelového města. Kdo má čas, zavzpomíná na dětství a zkouší si v expozici sám stavět. A právě pro příznivce stavebnice uspořádalo Muzeum Cheb ve spolupráci s Chebským deníkem soutěž 'O nejpůsobivější konstrukční dílo'.

Stačí málo: postavit doma zajímavý model a přinést ho do muzea. Zúčastnit se může každý, soutěž není věkově omezená. Ti nejlepší se mohou těšit na odměnu. „Porota vítěze vyhlásí o Muzejní noci, která se uskuteční 25. května," podotkla Milena Pečárková z chebského muzea.

Výstavu o legendárním Merkuru přichystalo Muzeum Cheb ve spolupráci se známým sběratelem Jiřím Mládkem. Návštěvníci se zde mohou seznámit s historií a současností stavebnice i s impozantními exponáty sestrojenými Jiřím Mládkem, který patří k největším sběratelům stavebnice na světě. Výstava potrvá do 12. května.

Kdo šroubuje, nezlobí!

Sestavte si svůj konstrukčně zajímavý model ze stavebnice Merkur (Vašek nebo jiné podobné stavebnice) a přineste jej do 12. května do Muzea Cheb. Nezapomeňte připsat jména všech stavitelů, jejich věk a telefonní kontakt s adresou.

Odborná porota pak vybere tři nejpůsobivější modely a jejich tvůrce na Muzejní noci ocení dárkem. Své modely si poté soutěžící samozřejmě budou moci odnést zpět domů.