VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vítěz soutěže Vybav si kuchyň za recept

Deník ve spolupráci s národní značkou kvality KlasA vyhlásil čtenářskou soutěž „Vybav si kuchyň za recept“. Soutěžící z celé republiky posílali do regionálních redakcí Deníků své nejoblíbenější recepty. Hlavní výhrou v soutěži byly výrobky ETA v hodnotě 50 000 Kč.

13.12.2008
SDÍLEJ:

Vítězka soutěže "Vybav si kuchyň za recept" Foto: Milan Hašek

Rodina Šťastných měla v soutěži štěstí

Do uzávěrky soutěže se v redakcích Deníků nashromáždilo celkem 384 receptů. Lidé posílali jak osvědčené recepty, které dědí z generaci na generaci, tak i nové, moderní a netradiční recepty. S těmi nejlepšími z nich se budete moci seznámit na stránkách Deníku.

Porota měla nelehký úkol – vybrat ze všech receptů jen jeden, jehož autor převezme hlavní výhru. V porotě zasedli vedle organizátorů a zástupců Státního zemědělského intervenčního fondu (jež spravuje značku KlasA) i dva kuchaři - Aleš Hajduk a Michal Novák, oba členové reprezentačního týmu ČR v kuchařských soutěžích. Jejich hlasy přiřkly výhru Lence Štastné, která do soutěže zaslala vskutku netradiční recept na smažený sýr bez smažení.

V úterý 9. prosince 2008 se konalo slavnostní předání výhry ve značkové prodejně ETA v pražském Karlíně. A jaké výrobky si paní Šťastná s manželem vybrala? „Padesát tisíc korun je opravdu velká částka, takže jsme si kromě vybavení kuchyně zvládli pořídit i něco do dílny. Vybrali jsme si fritézu, mikrovlnou troubu, rychlovarnou konvici, pressovač na kávu, ale také vysavač, aku vrtačku a přímočarou pilu,“ říká výherkyně Lenka Štastná, kterou do soutěže přihlásil její syn Filip. Studuje hotelovou školu a často doma v kuchyni pomáhá. Výhra proto udělá radost i jemu.

Vítězný recept

Smažený sýr bez smažení

Ingredience:
150 g tvrdého sýra, 200 g šunky, 6 celých vajec, 6 čajových šálku, tuk a strouhanka na vymaštění hrnečků
Postup:
Sýr nastrouháme a šunku nakrájíme na jemné kousky. Hrnky řádně vymastíme, vysypeme strouhankou a jdeme plnit. Začínáme vrstvou strouhaného sýra, na sýr následuje nakrájená šunka, na kterou klepneme jedno vejce. Na vajíčko opět navrstvíme šunku a nakonec opět vrstvu strouhaného sýra. Naplněné hrnky vložíme do vyššího plechu nebo pekáčku a zalijeme vroucí vodou tak do poloviny výšky hrnečků. Celé vložíme do rozpálené trouby a pečeme při teplotě cca 230 stupňů zhruba dvacet minut do zlatohnědé barvy. Podáváme s vařenými či pečenými brambory a tatarskou omáčkou.

(komerční příloha)

13.12.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Martin Kratochvíl.

Týdenní zkrat: Peníze jsou, my nebudeme

Vyšetřování útoku v Manchesteru. Vrahem je Salman Abedi
21

Policie zveřejnila snímky manchesterského vraha z bezpečnostních kamer

Fenomén drony: umějí toho víc, než jim můžeme dovolit

/VIDEO, FOTOGALERIE/- Člověk vždy snil o létání. A jen se odlepil od země, začal přemýšlet, že by stroj mohl létat bez něho. Myšlenka bezpilotních letounů je tu od počátků letectví. Dnes jsou drony samostatnou, progresivní a diskutovanou kategorií, která v sobě spojuje létání malé i velké.

Jsem prostě nejlepší. Donald Trump se před odletem ze summitu pochválil

Kdyby si americký prezident k projevu před americkými vojáky na základně Sigonella, kde se s nimi setkal, než nastoupil do letadla směr Washington, pustil známý hit českého zpěváka Leška Semelky „Jsi prostě nejlepší", byl by to stylový podkres jeho vystoupení.

Unikátní staročeské trhy může ohrozit EET

Buty i Jablkoň. Ale především desítky stánků se zapomenutými řemeslya staročeskými specialitami. To jsou Staročeské trhy v Turnově. Konají se tradičně poslední květnový víkend. Ale snad ne naposled.

Počítače zkolabovaly a zkolabovaly i British Airways. Nelétají

Celosvětový výpadek firemních počítačových sítí způsobil, že jedna z nejstarších světových leteckých společností British Airways (BA) přestala dnes odbavovat lety na letištích v různých koutech světa. Výpadek se projevil i na linkách mezi Prahou a Londýnem.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies