VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vítěz soutěže Vybav si kuchyň za recept

Deník ve spolupráci s národní značkou kvality KlasA vyhlásil čtenářskou soutěž „Vybav si kuchyň za recept“. Soutěžící z celé republiky posílali do regionálních redakcí Deníků své nejoblíbenější recepty. Hlavní výhrou v soutěži byly výrobky ETA v hodnotě 50 000 Kč.

13.12.2008
SDÍLEJ:

Vítězka soutěže "Vybav si kuchyň za recept" Foto: Milan Hašek

Rodina Šťastných měla v soutěži štěstí

Do uzávěrky soutěže se v redakcích Deníků nashromáždilo celkem 384 receptů. Lidé posílali jak osvědčené recepty, které dědí z generaci na generaci, tak i nové, moderní a netradiční recepty. S těmi nejlepšími z nich se budete moci seznámit na stránkách Deníku.

Porota měla nelehký úkol – vybrat ze všech receptů jen jeden, jehož autor převezme hlavní výhru. V porotě zasedli vedle organizátorů a zástupců Státního zemědělského intervenčního fondu (jež spravuje značku KlasA) i dva kuchaři - Aleš Hajduk a Michal Novák, oba členové reprezentačního týmu ČR v kuchařských soutěžích. Jejich hlasy přiřkly výhru Lence Štastné, která do soutěže zaslala vskutku netradiční recept na smažený sýr bez smažení.

V úterý 9. prosince 2008 se konalo slavnostní předání výhry ve značkové prodejně ETA v pražském Karlíně. A jaké výrobky si paní Šťastná s manželem vybrala? „Padesát tisíc korun je opravdu velká částka, takže jsme si kromě vybavení kuchyně zvládli pořídit i něco do dílny. Vybrali jsme si fritézu, mikrovlnou troubu, rychlovarnou konvici, pressovač na kávu, ale také vysavač, aku vrtačku a přímočarou pilu,“ říká výherkyně Lenka Štastná, kterou do soutěže přihlásil její syn Filip. Studuje hotelovou školu a často doma v kuchyni pomáhá. Výhra proto udělá radost i jemu.

Vítězný recept

Smažený sýr bez smažení

Ingredience:
150 g tvrdého sýra, 200 g šunky, 6 celých vajec, 6 čajových šálku, tuk a strouhanka na vymaštění hrnečků
Postup:
Sýr nastrouháme a šunku nakrájíme na jemné kousky. Hrnky řádně vymastíme, vysypeme strouhankou a jdeme plnit. Začínáme vrstvou strouhaného sýra, na sýr následuje nakrájená šunka, na kterou klepneme jedno vejce. Na vajíčko opět navrstvíme šunku a nakonec opět vrstvu strouhaného sýra. Naplněné hrnky vložíme do vyššího plechu nebo pekáčku a zalijeme vroucí vodou tak do poloviny výšky hrnečků. Celé vložíme do rozpálené trouby a pečeme při teplotě cca 230 stupňů zhruba dvacet minut do zlatohnědé barvy. Podáváme s vařenými či pečenými brambory a tatarskou omáčkou.

(komerční příloha)

13.12.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

EET ilustrační foto

Zmatení řezníci či pekaři. Nevědí, zda mají povinně dávat účtenky

Ilustrační foto.

Policie v Porsche. Muži zákona jezdí zabavenými auty

Pohledem Realistů: Naše ambice jsou realistické

V minulých dnech jsme začali s představováním naší strany. Máme za sebou Prahu, Ostravu a Brno, další místa nás čekají. Svým příznivcům i široké veřejnosti podrobně vysvětlujeme svá východiska, plány i cíle. I naše ambice. 

Zrychlíme převody peněz, plánují banky

Místo pár sekund trvá platba na účet v jiném finančním ústavu až dny. Rýsuje se změna.

Deště a tající sníh zvedají na desítce mít v Česku hladiny toků

Povodňový stupeň pohotovosti dnes brzo ráno hlásily tři měřicí stanice, Dalečín a Veverská Bítýška na Svratce a Pertoltice na Liberecku na Panenském potoce. V některých případech za to může nahromaděný led. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zákaz vjezdu starým autům. Brno zvažuje nízkoemisní zónu uvnitř velkého okruhu

Brno /INFOGRAFIKA, ANKETA/ – Změnit trasu při cestování po Brně budou muset řidiči starých automobilů pokud magistrát zavede nízkoemisní zóny. Jejich studii v úterý brněnští radní schválili. Auta s vysokým množstvím škodlivin ve výfukových plynech podle plánu čeká zákaz vjezdu do významné části města.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies