VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vítěz soutěže Vybav si kuchyň za recept

Deník ve spolupráci s národní značkou kvality KlasA vyhlásil čtenářskou soutěž „Vybav si kuchyň za recept“. Soutěžící z celé republiky posílali do regionálních redakcí Deníků své nejoblíbenější recepty. Hlavní výhrou v soutěži byly výrobky ETA v hodnotě 50 000 Kč.

13.12.2008
SDÍLEJ:

Vítězka soutěže "Vybav si kuchyň za recept" Foto: Milan Hašek

Rodina Šťastných měla v soutěži štěstí

Do uzávěrky soutěže se v redakcích Deníků nashromáždilo celkem 384 receptů. Lidé posílali jak osvědčené recepty, které dědí z generaci na generaci, tak i nové, moderní a netradiční recepty. S těmi nejlepšími z nich se budete moci seznámit na stránkách Deníku.

Porota měla nelehký úkol – vybrat ze všech receptů jen jeden, jehož autor převezme hlavní výhru. V porotě zasedli vedle organizátorů a zástupců Státního zemědělského intervenčního fondu (jež spravuje značku KlasA) i dva kuchaři - Aleš Hajduk a Michal Novák, oba členové reprezentačního týmu ČR v kuchařských soutěžích. Jejich hlasy přiřkly výhru Lence Štastné, která do soutěže zaslala vskutku netradiční recept na smažený sýr bez smažení.

V úterý 9. prosince 2008 se konalo slavnostní předání výhry ve značkové prodejně ETA v pražském Karlíně. A jaké výrobky si paní Šťastná s manželem vybrala? „Padesát tisíc korun je opravdu velká částka, takže jsme si kromě vybavení kuchyně zvládli pořídit i něco do dílny. Vybrali jsme si fritézu, mikrovlnou troubu, rychlovarnou konvici, pressovač na kávu, ale také vysavač, aku vrtačku a přímočarou pilu,“ říká výherkyně Lenka Štastná, kterou do soutěže přihlásil její syn Filip. Studuje hotelovou školu a často doma v kuchyni pomáhá. Výhra proto udělá radost i jemu.

Vítězný recept

Smažený sýr bez smažení

Ingredience:
150 g tvrdého sýra, 200 g šunky, 6 celých vajec, 6 čajových šálku, tuk a strouhanka na vymaštění hrnečků
Postup:
Sýr nastrouháme a šunku nakrájíme na jemné kousky. Hrnky řádně vymastíme, vysypeme strouhankou a jdeme plnit. Začínáme vrstvou strouhaného sýra, na sýr následuje nakrájená šunka, na kterou klepneme jedno vejce. Na vajíčko opět navrstvíme šunku a nakonec opět vrstvu strouhaného sýra. Naplněné hrnky vložíme do vyššího plechu nebo pekáčku a zalijeme vroucí vodou tak do poloviny výšky hrnečků. Celé vložíme do rozpálené trouby a pečeme při teplotě cca 230 stupňů zhruba dvacet minut do zlatohnědé barvy. Podáváme s vařenými či pečenými brambory a tatarskou omáčkou.

(komerční příloha)

13.12.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

První ministryně Skotska (premiérka) Nicola Sturgeonová chce bránit místo, které má Skotsko v Evropské unii, a bude usilovat o to, aby Skotové mohli mít po odchodu Británie z unie i nadále přístup k evropskému jednotnému trhu.
AKTUALIZOVÁNO
5

Skotský parlament souhlasí s novým referendem o nezávislosti

Donald Trump
AKTUALIZOVÁNO
2 4

Trump podepsal dekret, kterým končí Obamovy ekologické regulace

Brečet nebudu, říká sprejer, který poničil hradby

Na místo činu se o víkendu vrátili sprejeři, kteří ve čtvrtek 16. března pomalovali historické hradby a další místa v Klatovech, a způsobili tak škodu za zhruba 45 tisíc korun. Odstraňovali nápisy, které nastříkali. Lítost by u nich ale člověk hledal jen stěží.

Krajský soud potvrdil půlmilionovou pokutu pro ministerstvo vnitra

Krajský soud v Brně v úterý potvrdil půlmilionovou pokutu, kterou Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) uložil ministerstvu vnitra. Je za chyby v zakázce na IT služby související s výplatou sociálních dávek. Soud potvrdil rozhodnutí ÚOHS z roku 2013. V úterý to řekla mluvčí soudu Simona Pešková.

Se zpěvačkou Špinarovou se příznivci rozloučí 1. dubna v Ostravě

Se zpěvačkou Věrou Špinarovou, která náhle zemřela v neděli ve věku 65 let, se její příznivci mohou rozloučit dopoledne 1. dubna v Ostravě. Smuteční síň krematoria ve Slezské Ostravě jim bude zpřístupněna od 09:00 do 12:00. Odpoledne se poslední rozloučení uskuteční pouze v kruhu rodiny a přátel. ČTK o tom dnes informoval Adam Pavlík, syn Věry Špinarové a vedoucí její doprovodné kapely.

Divoká prasata terorizují lázně i města

Nejsou to hony za dobrodružstvím, ale na vztek. Odstřel divokých prasat, která v nájezdech terorizují parky v Karlových Varech a dalších městech, ale nepohrdnou ani zahradami soukromníků, nyní zaměstnává myslivce i pracovníky Správy lázeňských parků. Ačkoliv na čekanou vyrážejí prakticky každou noc, od začátku letošního roku se jim podařilo ulovit jeden kus.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies