Ona totiž řádila nejenom v českých a slovenských zemích. I Corbyn měl spolupracovat s příslušníkem StB. Archiv potvrdil, že muž existoval, myšleno ten český agent, Corbyn je fakt reálný. A co na to předseda britské Labour Party? Ani slovo o účelovce, kampani či lživých médiích. „Ano, sešel jsem se s tím člověkem, ale vydával se za československého diplomata.“ Těžko říci, zda z toho lze vybrousit elegantněji.

I u nás máme předsedu strany a trestně stíhaného premiéra v demisi, který se scházel s estébáky. A ten nevybrušuje, i když už máme potvrzené, že byl agentem. Sice Babiš definitivně prohrál soud na Slovensku a ve svazcích StB je veden oprávněně, přesto jde do toho po hlavě. Já ten soud vyhrál, řekl Babiš k evidenci v StB. Chce žalovat slovenský stát a hodlá prý na něj žalovat až do smrti. A přitom není důvod, poněvadž Zemanovi rozhodnutí soudu nevadí, šéf ANO má stále druhý pokus k vládě.

Nějaké protesty vůči premiérovi v demisi ale zazněly, někteří lháři a mafiáni z tradičních stran si dokonce dovolili spojit jeho evidenci v seznamech StB s opletačkami kolem Čapího hnízda. Před sjezdem se k zásadovosti přinutil třeba Kandidát na předsedu ČSSD Hamáček: Trestně stíhaný premiér je pro mě problém

Komu to ale nevadí, je česká většinová společnost. Ta má evidentně ráda cizince v problémech a s nevymáchanými ústy. Lidé věří nejvíce Babišovi a Okamurovi. Oba však mají i nejvíce odpůrců, to jsou ale jen nemakačenkové z pražské kavárny. Proto je zbytečná otázka, zda by měl být uklizen Okamura pryč z vedení sněmovny? Většina poslanců ANO jeho odvolání nepodpoří, což musí lidé věřící v lepší časy s těmito pány kvitovat.

A teď tu máme bombu na závěr. Česko se přiblížilo eurozóně. Vláda schválila přistoupení k fiskálnímu paktu. A tak se nabízí otázka: Vědí to voliči Andreje Babiše? A vědí, o co jde? A chtějí to vlastně vědět?

Co je to Zkrat? Zkratkovité a nekorektní asociace po přečtení titulků, které se minulý týden objevily na Denik.cz a Dotyk.cz. Vytučněný text jsou prolinkované titulky na články. Zbytek jsou asociace.