Proto Chovanec chce nechat Čechům zbraně. Proto se s flintou klidně nechá pověsit i na YouTube. Kontroverzně, ale nepřehání. Známe ovšem jedince, který to umí ještě lépe. Když něco chce, řeší to osobně a neudělá jeden, ale rovnou celou sérii spotů na Facebooku. Proto Babiš v Terezíně zkontroloval účtenky. Jednoho napadá až kontroverzní vyjádření, zda ten náš oblíbený daňový mág nemá zbytečně moc volného času. Ale to už přeháním.

A propos Andrej. Je jediným předsedou hnutí, místopředsedou vlády a ministrem financí, který jako dárek dostal po sobě pojmenovaný bod jednání sněmovny: daňové podvody ministra financí. Žádné daňové podvody nedělám, tvrdí Babiš. Z jednání sněmovny se omluvil. A všechno z rozestavěné D3 označil za žvásty. Tak se to dělá.

S hraběcími radami není třeba šetřit. Proto máme jednu k nezaplacení i pro české lékaře, sestry, sanitáře apod. Opakujte si s námi: Nepropadnu depresi a najdu si ten správný okres na severu. V Rumburku nabízejí primáři až 200 tisíc měsíčně. Pro srovnání – průměrný plat v Ústeckém kraji je 26 858 korun.

Problém s platy tedy rozhodně nemají u našich západních sousedů. Ale k čemu je vám takový plat, když máte prokousnutý kotník. Proto poradíme i jim, protože Německá pošta své zaměstnance připravuje na zlé psy. Co platí na zlé psy? Zkrátit provaz. Takže doporučujeme mrknout se do Brna, tam lano rychle a neinkluzivně vyřešilo kontakt mezi školáky. Provaz oddělil žáky dvou škol. Podle inspekce oprávněně, o rasismus nešlo. On provaz a rasismus provázejí lidstvo už od dávných věků. Slovy klasika: Pro Njemčoura doprí.

I naše Škoda sčítá škody, odchod designéra, rozjíždějící se Dieselgate po česku za pár miliard, problémy s převodovkami a naposledy Inda naštval servis Škody, svoji octavii zapřáhl za osly. Podle české automobilky řidič na vůz neodborně namontoval neschválené příslušenství. Škodovka má recht. Žádný Ijáček prostě není schválený ani příslušenství.

Zdroj: Youtube

Mimochodem: v Praze nevládnou oslové živící se bodláky. Proto Praha vypíše architektonickou soutěž na podobu budovy pro epopej. Já jásám! Pro úplnost je ale třeba dodat, že Čína chce vystěhovat 200 tisíc lidí, protože potřebuje prostor pro pandy. A vy hádejte, co bude dřív: budova pro epopej, 200 tisíc Číňanů na dalším dlouhém pochodu, nebo panda v pražské zoo? Správnou odpověď najdete na konci.

A pro snadnější hloubání vám připomeneme kultovní scénu z prvního Trainspottingu. Děti měly halucinace. Stačilo spolknout lék na alergii. Osmiletý školák prý najednou viděl viset postel ze stropu dolů a stůl přibitý ke zdi. Tady se nabízí se souvislost s otřesným případem v jihlavské zoo. Tři chlapci ukopali plameňáka. No řekněte sami, kdo by se nevyděsil, když na vás civí růžový na jedné noze balancující potomek dinosaura. I tak může dnes vypadat léčená alergie na plameňáky. Pak už nikoho nemůže překvapit, jak to doopravdy vypadá ve svatostáncích klidu, krásy a informací. Co byste v knihovně nečekali: pitvu či střílečku.

ČNB se zase chystá pomoci českým dovolenkářům. Ano je to tak, to není halucinace. Až skončí s intervencemi (eufemismus pro zběsilý elektronický tisk široko daleko nejlepší měny) a koruna posílí, tak prý už nebudeme muset jezdit do Chorvatska s oblíbenou klovatinou, ve které prý najdeme občas i homeopatické množství jater. Komu by pak vadilo, že Celníci zabavili kontraband padělků paštik Májka. Jenže jich bylo 74 tisíc! A víte vy, kolik by stála jedna taková konzerva?

Ano, správně: První budou Číňané, kteří si napíší další mytický a nadšený pochoďák pod rudými vlajkami. Ale když už jsme se dostali až ke zvířátkům. Tak vězte, že Sídliště plná chudoby a štěnic volají o pomoc. Kdo že to volá? Most. A co udělá? Nastaví dlaň. A kdo to zaplatí? Tak tohle už je supertěžká hádanka. Chcete nápovědu? Náš stát to nebude.

Děkuji Evropské unii a přeji hezký víkend. (kat)

Týdenní zkrat jsou zkratkovité a nekorektní asociace po přečtení titulků, které se minulý týden objevily na Denik.cz a Dotyk.cz.