„Nejdřív jsem jít nechtěl, rozhodoval jsem se do poslední chvíle. Ale pak jsem se rozhodl, že půjdu, zvlášť když jsem viděl poslední velkou volební debatu. Vítězství ve volbách byl přál pravici, kterou jsem vždycky volil," prozradil v sobotu před koncem voleb známý herec.

Jak vysvětlil, obává se, aby se k moci nedostaly politické strany, které mají v programu vlastně jediné téma, a sice boj proti migraci a už v podstatě nic jiného. Pokud by zvítězily a měly řešit běžné problémy na Vysočině, jako je oprava rozbitých silnic nebo autobusová doprava, pak se František Švihlík vážně obává, že jim rychle dojde dech.

Podle jeho názoru by se příští krajské zastupitelstvo na Vysočině mělo zaměřit daleko více na problémy regionu, které trápí většinu občanů a zlepšit jejich životní podmínky.

„Především by měli na kraji věnovat pozornost opravám silnic, zaměřit se na dopravní obslužnost, která trápí venkov, protože autobusové spoje ubývají. Také řešit zásobování na malých obcích. Ne každý si může zajet nakoupit do supermarketu," doporučil herec příštím krajským zastupitelům.