„Jestli se to povede, zakončíme sezonu o víkendu. Plánujeme nějaký karneval na lyžích nebo podobnou akci. Ale také se může stát, že do té doby ani sníh nevydrží,“ uvedl na sklonku uplynulého týdne správce Harusova kopce u Nového Města na Moravě Karel Klapač.

Podle něj už lidé v těchto dnech nemají o lyžování příliš velký zájem. Například v neděli provozovatelé nezaznamenali velký nápor rekreantů. „Ještě v následujících dnech chceme udržet provoz také kvůli tomu, že některé školy v okolních okresech mají jarní prázdniny,“ dodal Klapač.

Podobné prognózy na závěr sezony má také správce jihlavské sjezdovky na Šacberku Pavel Havlíček. Podle něj se nedá očekávat, že by provoz pokračoval i v týdnu od 19. března. „Vypadá to, že vzhledem k počasí o víkendu sezonu uzavřeme,“ řekl Havlíček.

Potvrdil, že lidé na Vysočině prý stejně v březnu na lyže ve velké míře nejezdí. „Největší zájem je v prosinci a v lednu. Lidé si ještě najdou čas na lyžování v únoru, ale v březnu už ne,“ řekl.

Řada sjezdovek už v minulých dnech letošní sezonu ukončila. Platí to například o středisku Čeřínek na Jihlavsku nebo v Dalečíně na Žďársku.