„Jedná se o pět faktur z března roku 2012, adresovaných zdravotním pojišťovnám, které jim ale nebyly ve skutečnosti odeslány. Tím došlo ke zkreslení výsledku hospodaření léčebny. Můžeme už s jistotou říci, že se tedy jednalo o úmysl a nikoli o pochybení," mluvil o dosavadních zjištěních současný statutární zástupce a zároveň vedoucí odboru zdravotnictví a sociálních věcí humpoleckého městského úřadu Josef Fiala.

Několik zastupitelů na zasedání navrhovalo podat trestní oznámení, a to co nejrychleji, příliš s ním neotálet. O této možnosti se také hlasovalo, ale pro bylo jenom sedm zastupitelů a návrh neprošel. Podle starosty Jiřího Kučery se musí nejprve prokázat a vyčíslit vzniklá škoda, než město trestní oznámení podá.

„Celou věc bude možné uzavřít až po provedení mzdového auditu. Firma, kterou jsme na něj najali, jej stanovila na srpen. Návrhy jak situaci řešit by tedy snad měly padnout na příštím, zářijovém zasedání," sdělil místostarosta Roman Brzoň.

K věci se dále vyjádřil starosta. „Nebudu pana Drasnara obhajovat, ale je možné, že se prokáže vina bývalé ekonomky léčebny, k níž měl, jak říká, plnou důvěru. Sám je lékař a nevěnoval dostatečnou pozornost ekonomickým záležitostem. Měl si však uvědomit, že jako statutární zástupce on nese zodpovědnost," řekl Kučera. Podobně zareagoval i zastupitel Tomáš Křišťan.