Co se vlastně slaví a jaký bude program? „Letos slaví baseball v Třebíči třicet let. Navíc už uběhlo pět let od otevření areálu Na Hvězdě. A ten bude v rámci oslav oficiálně rozšířen," řekl předseda klubu Jan Urbánek.

Jaké aktivity tedy mohou návštěvníci areálu využít?

K původnímu 494 metrů dlouhému běžeckému a in-line okruhu, posilovacím strojům, lanové pyramidě a velkému dětskému hřišti nově přibyl další úsek in-line dráhy. Ta je s tou původní propojena ve dvou místech, čímž vznikla velmi atraktivní trať ve tvaru připomínajícím osmičku. Výhodou nového úseku je i větší třímetrová šířka. Zajímavostí určitě bude uměle vytvořený pětimetrový hliněný val, který v zimním období poslouží k sáňkování. Do nové části se přemístí také skatepark a nově zde vznikne takzvané workoutové hřiště s řadou cvičebních prvků.

Oslavy proběhnou v sobotu 21. května. Začnou ve 14 hodin slavnostním přestřižením pásky u nové části areálu. Následující show na workoutovém hřišti ukáže, jakými způsoby lze tuto novinku využívat. Souběžně se otevře dráha pro bruslení a běhání. Od 16 hodin bude na baseballovém stadionu probíhat utkání 1. ligy mužů mezi domácí Třebíčí a Patriots Liberec. Zahálet nebude ani hřiště pro mládež, kde by se měla představit úspěšná kategorie mladších kadetů. Připraveno je i vystoupení hudebních skupin.