Za zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s látkami s hormonálním účinkem, praní špinavých peněz a úvěrový podvod jim hrozí od dvou do osmi let vězení.

„Zranil jsem si ruku a musel jsem skončit v práci. Nejprve jsem zkoušel různé masáže a obcházel lékaře. Později jsem narazil na anabolika, o kterých jsem si zjistil více informací. Následně jsem našel několik inzerátů, a tak jsem pár lidem napsal, že bych měl zájem něco koupit. Tomáš Běloušek měl nejlepší nabídku, takže jsme se sešli. Steroidy fungovaly dobře, ruka se zlepšila. Až později mě napadlo, že bych anabolika mohl zkusit i prodávat. Sešel jsem se znovu s Bělouškem a domluvili jsme se," uvedl před soudem jeden z obžalovaných Karel Maněna. Dodal, že Běloušek měl hlavního dodavatele na Slovensku a od něj anabolika nakupoval. „Běloušek si ke každé zásilce přihodil nějakou marži za dopravu a prodal mi je. Já jsem si podle toho udělal vlastní ceník a steroidy jsem dál prodával svým zákazníkům na různých diskusních fórech o posilování a na dalších webových stránkách," pokračoval Maněna, který si nelegálním obchodem vydělal okolo čtvrt milionu korun.

Ten je také obžalovaný z přečinu legalizace výnosů z trestné činnosti a úvěrového podvodu. „Od Tomáše jsem věděl, že zná někoho, kdo umí zařídit úvěr. S tím člověkem jsem se sešel a po několika dalších schůzkách přišly peníze na účet mého bratra. Neměl jsem totiž v té době svůj vlastní, nikdy jsem ho nepotřeboval, tak jsem peníze z úvěru nechal zaslat na konto bratra. Mělo jít o investici do nemovitostí, avšak peníze jsem použil na nákup automobilu značky BMW. Úvěr však pravidelně splácím," hájil se Maněna. Údaje v žádosti o úvěr však byly nepravdivé.

Obžalovaný také využíval bratrův bankovní účet pro svůj nelegální obchod se steroidy. Bratr Tomáš o ničem nevěděl, avšak i on je obžalovaný z toho, že z nedbalosti legalizoval peníze z trestné činnosti. „Účet jsem si založil již během studií. Jednou za mnou přišel bratr, že má nějakou půjčku a ptal se mě, zda si může nechat zaslat peníze na můj účet. Neviděl jsem v tom nic špatného," konstatoval Maněna.

Ten dodal, že o ničem nevěděl. „Nezajímalo mě, k čemu bude účet používat. Dal jsem mu i přístup do internetového bankovnictví a asi třikrát jsem mu vybral peníze z bankomatu. Výpisy jsem nesledoval a neměl jsem jediný důvod, proč to bratrovi zakázat," řekl Maněna.
Hlavou gangu je přitom sedmadvacetiletý Tomáš Běloušek z Havlíčkobrodska. Ten si v současné době odpykává trest za ekologickou havárii, která vznikla v roce 2013 po navrtání produktovodu u Knyku. Mezi obžalovanými je i jeho matka Eva Běloušková, které hrozí trest za praní špinavých peněz. „Nejsem si vědoma, že bych se dopustila něčeho špatného a z toho důvodu nebudu vypovídat. Obžalobě rozumím, ale nesouhlasím s ní," řekla Běloušková.

Naopak vypovídal poslední z obžalovaných Vojtěch Heřman, který podobně jako Maněna nakupoval od Bělouška anabolika a dál je prodával. „Četl jsem na internetu nějaké informace o steroidech a rozhodl jsem se, že bych je rád zkusil. Narazil jsem na Bělouškův inzerát a domluvil jsem si s ním nákup nějaké tablety za osm set korun, po které jsem přibral šest kilogramů. Napadlo mě, že bych s tím také mohl obchodovat, a napsal jsem proto znovu Bělouškovi. Ten mě začal brát vážně až po několikátém e-mailu. Řekl mi, ať si k cenám přihodím pětadvacet procent, avšak ze začátku jsem si udělal prodejní ceny ještě o něco vyšší. Teprve později jsem zjistil, že konkurence je levnější, tak jsem šel s cenou dolů. Myslel jsem si, že hodně vydělám, ale reálně šlo tak o šest až sedm tisíc korun měsíčně," vysvětlil Heřman. Peníze vždy používal pro osobní potřebu. „V té době jsem studoval, dával jsem peníze i rodičům. Platil jsem si z toho jízdenky, oblečení a jídlo. Ze začátku jsem nevěděl, že je to nelegální," hájil se a podotkl, že s anaboliky obchodoval až do té doby, než ho zadrželi policisté. „Velmi toho lituji, už bych to znovu nikdy neudělal," pokračoval Heřman.

Běloušek u soudu vypovídal již u prvního líčení. Chtěl si pouze přivydělat. Nevěděl, že by mohl skončit až ve vězení.