Ten byl vyhlášen v souvislosti s chřipkovou epidemií. „Všechna oddělení nemocnice byla pro návštěvy uzavřena v pondělí 14. ledna," připomněla mluvčí nemocnice Petra Černo. Ta poznamenala, že nepamatuje, že by kdy byla nemocnice pro návštěvy uzavřena tak dlouho. „Obvykle to bylo kolem čtrnácti dnů. Měsíc trvající zákaz návštěv skutečně nepamatuji," uvedla Černo.

Zákaz neodvolalo jen Nové Město

O síle epidemie, která zasáhla prakticky celé Havlíčkobrodsko, svědčí i to, že lékaři v nemocnici pečovali také o deset pacientů, u nichž byla potvrzena takzvaná prasečí chřipka.

„Na našem anesteziologicko - resuscitačním oddělení je v současné době hospitalizován již jen jeden pacient. Do naší nemocnice byl nedávno převezen z Čáslavi. Jeho stav je vážný. Ostatní pacienti, u kterých byla přítomnost viru H1N1 také prokázána, již byli propuštěni do domácího ošetřování," konstatovala mluvčí Černo.

Zákaz návštěv byl k dnešní sobotě odvolán také v krajské nemocnici v Jihlavě. Od pondělí 18. února budou obnoveny návštěvy v plném rozsahu i v nemocnicích v Pelhřimově a Třebíči. Zákaz návštěv ale stále platí v Novém Městě na Moravě, jak ještě v pátek odpoledne informovaly webové stránky nemocnice.