Velké překvapení čekalo na řidiče, kteří jeli z Opatovic nad Labem směrem na Hradec Králové jednosměrnou ulicí kolem opravované benzinové stanice. V protisměru je totiž přivítala vozidla, která tam už týden nemají co dělat.

I když si někteří se značkou zákazu vjezdu u odbočky od Vysoké nad Labem hlavu nelámali a jezdili navyklou trasu dál, tak se dopouštěli přestupku. Včera ale značení zmizelo. A zloděj odmontoval také značku jednosměrné ulice, takže vozy kolem čerpací stanice mohly jezdit legálně.

„Někdo ukradl veškeré dopravní značení od Vysoké nad Labem. Už jsme podali trestní oznámení. Ten člověk to nemá v hlavě v pořádku, poslal proti sobě 7500 aut. Ráno v místě stála policie a dělají se kroky k tomu, aby se značky nainstalovaly zpět," potvrdil informaci starosta Opatovic nad Labem Pavel Kohout.

Dva roky vězení

Policie se o nebezpečné situaci dozvěděla v osm hodin ráno. Pokud vandala muži zákona chytí, čeká ho trest. „Pachatel měl odcizit jednu přenosnou a jednu stálou zákazovou značku. Škoda ještě není vyčíslena, ale dotyčnému hrozí za krádež až dva roky za mřížemi," uvedla mluvčí policie Jana Drtinová.

Řidiči především z Moravského Předměstí oblíbenou zkratku využívají k cestě na dálnici D11. Vyhnou se tak často ucpanému hradeckému okruhu. Minulý týden ale začala plánovaná uzavírka kvůli rekonstrukci čerpací stanice, přes kterou vozy jezdily po soukromém pozemku. V těchto místech (na snímku) byla značka zakazující vjezd do jednosměrné ulice, ta však ve středu zmizela.