Krádeže cizinců bydlících na ubytovnách museli řešit policisté. Hned dva případy nenechavých cizinců z ubytoven šetřili v uplynulém týdnu policisté na Rychnovsku. Polák i Rumun si vzali, co jim nepatřilo.

Jeden z cizinců si vybíral peníze na cizí účet. Rychnovští policisté objasnili případ krádeže čtyřiadvacetiletého cizince. Ten v říjnu tohoto roku celkem třikrát z volně odložené peněženky v pokoji ubytovny v Solnici odcizil platební kartu svého spolubydlícího a z místního bankomatu vybral vždy několikatisícové částky.

Peníze použil pro svoji potřebu a platební kartu vždy nepozorovaně vrátil na původní místo. Majiteli tak způsobil škodu přesahující 20 tisíc korun. „Nyní mladík čelí podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu hrozí až dvouletý nepodmíněný trest," prozradila tisková mluvčí rychnovských policistů Alena Kacálková.

MÍSTO SPÁNKU KRADL

Zatímco jeden spal, druhý ho okradl. Krádež peněz šetří i policisté obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách. „Jednačtyřicetiletý cizinec počkal v místním hotelovém pokoji, až jeho spolubydlící pod vlivem alkoholu usne. Pak mu z kapsy kalhot, které měl poškozený na sobě, vytáhl peněženku s doklady a finanční hotovostí," uvedla Alena Kacálková s tím, že kromě tisíce korun a několika set eur spícímu nocležníkovi ukradl cizinec i mobilní telefon s příslušenstvím.

Poté opustil místnost a zmizel neznámo kam. Policisté dalším šetřením zjistili, že týž podezřelý využil důvěřivosti dalšího spolubydlícího cizince, který mu svěřil do úschovy finanční hotovost v korunách a eurech, se kterou se zpětně doposud neshledal.

Podezřelý muž, který oběma poškozeným dohromady způsobil škodu přesahující 20 tisíc korun, je podezřelý z přečinů krádeže a zpronevěry, za které mu hrozí až dvouletý nepodmíněný trest.