VYBERTE SI REGION

Guláš mezi kapkami deště

Pec pod Sněžkou - O putovní pohár starosty Pece pod Sněžkou vařilo deset kuchařských týmů. Z Krkonoš i blízkého okolí.

29.9.2014
SDÍLEJ:
Fotogalerie
6 fotografií
O putovní pohár starosty Pece pod Sněžkou

O putovní pohár starosty Pece pod SněžkouFoto: DENÍK/Jana Mudrová

Když se pod deseti kotli v krkonošském středisku v sobotu po ránu zatápělo zvlhlým dřevem, do oken aut návštěvníků mířících do Krkonoš bušil déšť tak, že vodu nebraly stěrače.

Jakoby si však pořadatelé soutěže o nejlepší Krakonošův guláš uměli objednat u vládce hor počasí babího léta, odpoledne už i zde slunce prozářilo oblohu. A hned bylo na parkovišti u Kapličky v Peci pod Sněžkou plno.

Prostor ovládli kuchaři deseti gastronomických družstev z místních hotelů, chat a penzionů, ale také například Severky z Dolců u Trutnova. „Bude těžké obhajovat loňské prvenství," svěřil se hned na začátku šéf Josef Ožďan.

V deset hodin měl jeho tým populární jídlo skoro hotové. „Používáme sušenou cibuli, je to snazší postup a guláš má pak navíc specifickou chuť," dodal Josef Ožďan ze Severky.

Velkou pozornost poutal třeba tým policistů, který protentokrát oblékl poněkud jinou uniformu. „Třináct kilo cibule jeden z nás, bývalý kuchař, nakrájel během půl hodiny. Jinak guláš musí být hlavně ostrý, na to se zaměřujeme. Každý chlap umí uvařit ten správný guláš," smál se mluvčí trutnovské policie Udo Ertner při vytlačování česneku do policejního kotle.

Některé týmy vsadily na VIP osobnosti. Například herec Pavel Nový pomáhal míchat gulášovou dobrotu tradičně kuchaři Radku Ortovi z Boudy Máma.

Kuchaře hotelu Horizont zase povzbuzoval moderátor TV Nova Pavel Svoboda. „Pro mě je to tu skoro domácí prostředí. Kuchařský tým hotelu Horizont pod vedením rodiny Švestků je excelentní. Guláše moc nemusím, ale miluji tam třeba rybí hody při akci Pec nám spadla," dodal populární moderátor Svoboda. Se stejným příjmením podpořil už poněkolikáté kuchařský tým Ballantines bývalý pražský primátor Bohuslav Svoboda. A jak to vše dopadlo?

Který guláš chutnal nejvíc:

Odborná porota vyhodnotila pořadí takto:
•1. Kolínská bouda
•2. Ballantines tým
•3. Severka – Dolce u Trutnova

Příchozí, kteří degustovali, posoudili jídla následovně:
•1. Kolínská bouda
•2. Policie tým
•3. Bouda v Modrém Dole

Autor: Jana Mudrová

29.9.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Před brněnskými strážníky ujížděl řidič, který předtím úmyslně zaparkoval na chodníku před ředitelstvím městské policie ve Štefánikově ulici a odmítal auto odstranit.

Rychle a zběsile v Brně. Provokoval strážníky, pak ujížděl i na červenou

Ilustrační foto.
27 8

O oblékání mrtvých není zájem, komentuje novelu majitel pohřební služby

Po útoku kormoránů tekla Ostravicí „krvavá voda"

Doslova masakr ryb způsobila obrovská hejna kormoránů v řece Ostravici v místech, kde se do této řeky vlévá Lučina. Uvedl to jednatel Českého rybářského svazu pro severní Moravu a Slezsko Přemysl Jaroň.

AKTUALIZOVÁNO

Dívenka, která vylétla ze sjezdovky, v nemocnici podlehla vážným zraněním

Dolní Morava – Teprve jedenáctiletá lyžařka se v sobotu 21. ledna dopoledne velmi těžce zranila ve skiareálu na Dolní Moravě. Přes veškerou lékařskou péči dívenka svým zraněním v nemocnici podlehla.

Ministerstvo obrany letos počítá s navýšením počtu vojáků o 1725

Praha - Ministerstvo obrany letos počítá s navýšením počtu vojáků o 1725. Úřad by také mohl mít na konci roku o téměř 250 více civilních zaměstnanců. Na dotaz to sdělil Jiří Caletka z tiskového oddělení ministerstva obrany. Loni se v resortu zvýšil počet vojáků z povolání o 1214, přibylo také více než 120 občanských a státních zaměstnanců.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies