V Sobotce zatím větší ztráty nezaznamenali. „Na koupaliště lidé nechodí, to je pravda, ale jinak všechno klape podle plánu. Kemp máme téměř plný, nikdo nám naplánovanou dovolenou doteď nezrušil," řekl nám provozovatel Milan Kynzl.

Správce jičínského koupaliště Miroslav Petržilka, kam tento rok zavítalo přibližně pět tisíc návštěvníků, radost z letošní sezóny nemá. „Loni jsme na tom byli určitě lépe. Toto léto je opravdu špatné, stále čekáme a věříme, že se oteplí a ještě to doženeme," věří Petržilka. 

„Nějací otužilci se občas najdou. Sem tam někdo přijde nebo přijede zájezd. Němcům a Holanďanům nevadí, jestli je chladněji, a rádi se vykoupou," dodává Miroslav Petržilka, správce jičínského koupaliště.

Romana Labaštová z peckovského kempu považuje tuto sezónu také za ztrátovou. „Z chatiček se nám lidé neodhlašují, ale ti co zde mají stanovat, to často vzdají nebo si rezervaci přesunou. A koupaliště? To teď zeje prázdnotou. Voda má pouhých devatenáct stupňů," vysvětluje Labaštová, která se už teď nebojí říct, že oproti loňskému možná až nadprůměrnému létu, kdy koupaliště praskalo ve švech, bude toto léto ztrátové. „Koupat se jdou maximálně ti, co tu mají ubytování, jelikož vstup na koupaliště mají v ceně. Ale to musí svítit sluníčko a být alespoň kolem pětadvaceti, jinak lidé jezdí spíše po výletech," dodává Labaštová.

Ani hořické koupaliště Dachova se nehemží lidmi. „Minulý rok byl výjimečný, letošek bych zatím označil za normální. Lidí je sice málo, ale zažili jsme i roky horší," prozradil nám Jan Honegr, ředitel hořických technických služeb. Ale i on pevně doufá, že se počasí umoudří. „Jsme v polovině sezóny, zatím bych nepanikařil. Snažíme se návštěvnost podpořit i jinak, například asi za čtrnáct dnů chystáme akci pro děti," nastínil nám plán, jak lidi přilákat i v chladnějších dnech.