VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kuchtíci soutěžili v Hradci. Vítězové bodovali višňovou omáčkou

Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Jednotné zadání, čtyři různé týmy a jen tři a půl hodiny času. Přesně to byly podmínky, které měli nastaveny mladí potravináři v soutěži Kuchařské dovednosti. Ta se letos konala už počtvrté na půdě odborného učiliště v Hradci Králové.

11.4.2013
SDÍLEJ:

Soutěž studentů odborných učilišť Kuchařské dovednosti.Foto: Deník/ Ondřej Littera

Celkem čtyři chody

„Musíme připravit celkem čtyřchodové menu – předkrm, polévku, hlavní chod a dezert. Recepty jsme si několikrát vyzkoušeli a teď už jen aby se nám to povedlo," usmívá se studentka Klára Brišová při zdobení svých mramorových muffinů.

Klára soutěžila za tým školy z Hostinného. Kromě ní tu byli i mladí kuchaři z Nového Města, Žamberka a domácí hradečtí. Všichni vařili s nadšením a nervozita byla znát spíše na jejich vyučujících než na nich samých.

„Týmy mají jednotné zadání. Letos to byl těstovinový předkrm, bílá polévka, mleté maso jako hlavní chod a nakonec muffiny. Originálnímu zpracování se pak meze nekladou," vysvětluje Hana Prymšová, jedna z organizátorek soutěže, a dodává, že pro studenty z tohoto typu škol se podobné akce příliš nekonají.

Celá soutěž by se neuskutečnila bez podpory Královéhradeckého kraje. Díky tomu si například nemusely školy samy kupovat suroviny, začínající kuchaři se navíc mohli těšit i na zajímavé ceny, které budou moci využít ve své budoucí profesi.

Porota složená ze zástupců jednotlivých škol hodnotila nejen samotné jídlo – tedy to, jak vypadá a chutná – ale také hygienu a čistotu práce. Po celou dobu vaření tak na studenty stále někdo dohlížel.

Výborné ohlasy

„Soutěž má výborný ohlas 
a z řad dětí je o ni opravdu zájem. Vždy je problémem vybrat do týmu jen někoho," neskrývá svou spokojenost další z organizátorů Antonín Přibyl. Ten také počítá s dalším ročníkem, kterého by se podle předběžných plánů mohlo účastnit šest týmů.

A jak nakonec Kuchařské dovednosti dopadly? První místo si odnesl tým z Hradce Králové, který u poroty zabodoval mimo jiné svým kuřecím na višňové omáčce.

Autor: Redakce

11.4.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Internet, ilustrační foto
5

Sociální sítě budoucnosti? Hodně obrázků, málo textu

Martin Kratochvíl.

Týdenní zkrat: Eutanazie nebude

Šéf znojemský záchranky Růžička: Budu pracovat dál jako řadový lékař

/ROZHOVOR/ Ve funkci vedoucího lékaře znojemského Územního oddělení Znojmo Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje skončil k poslednímu dubnu doktor Arnošt Růžička.

Učitel nic nespáchal, zato hajlující romský žák má problém. I jeho rodina

Učitel plánické základní školy Dušan Kučera, který neunesl hajlování třináctiletého romského žáka a vystartoval na něj, se nedopustil žádného trestného činu ani přestupku. K tomu závěru došla klatovská policie.

Vzkaz Česku? Jednání na vlastní pěst je jen iluzí, upozornil Tusk

Předseda Evropské rady Donald Tusk označil dnešní mimořádný summit Evropské unie kvůli schválení tzv. vodítek pro brexit za nejdůležitější v jeho dosavadním životě. Samotné schvalování trvalo jen čtyři minuty.

Proti drůbeží farmě v Nemanicích bojují místní občané i Němci

Proti výstavbě farmy na vykrmování brojlerů v Nemanicích stojí politici, občanská sdružení i samotní občané.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies