VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kuchtíci soutěžili v Hradci. Vítězové bodovali višňovou omáčkou

Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Jednotné zadání, čtyři různé týmy a jen tři a půl hodiny času. Přesně to byly podmínky, které měli nastaveny mladí potravináři v soutěži Kuchařské dovednosti. Ta se letos konala už počtvrté na půdě odborného učiliště v Hradci Králové.

11.4.2013
SDÍLEJ:

Soutěž studentů odborných učilišť Kuchařské dovednosti.Foto: Deník/ Ondřej Littera

Celkem čtyři chody

„Musíme připravit celkem čtyřchodové menu – předkrm, polévku, hlavní chod a dezert. Recepty jsme si několikrát vyzkoušeli a teď už jen aby se nám to povedlo," usmívá se studentka Klára Brišová při zdobení svých mramorových muffinů.

Klára soutěžila za tým školy z Hostinného. Kromě ní tu byli i mladí kuchaři z Nového Města, Žamberka a domácí hradečtí. Všichni vařili s nadšením a nervozita byla znát spíše na jejich vyučujících než na nich samých.

„Týmy mají jednotné zadání. Letos to byl těstovinový předkrm, bílá polévka, mleté maso jako hlavní chod a nakonec muffiny. Originálnímu zpracování se pak meze nekladou," vysvětluje Hana Prymšová, jedna z organizátorek soutěže, a dodává, že pro studenty z tohoto typu škol se podobné akce příliš nekonají.

Celá soutěž by se neuskutečnila bez podpory Královéhradeckého kraje. Díky tomu si například nemusely školy samy kupovat suroviny, začínající kuchaři se navíc mohli těšit i na zajímavé ceny, které budou moci využít ve své budoucí profesi.

Porota složená ze zástupců jednotlivých škol hodnotila nejen samotné jídlo – tedy to, jak vypadá a chutná – ale také hygienu a čistotu práce. Po celou dobu vaření tak na studenty stále někdo dohlížel.

Výborné ohlasy

„Soutěž má výborný ohlas 
a z řad dětí je o ni opravdu zájem. Vždy je problémem vybrat do týmu jen někoho," neskrývá svou spokojenost další z organizátorů Antonín Přibyl. Ten také počítá s dalším ročníkem, kterého by se podle předběžných plánů mohlo účastnit šest týmů.

A jak nakonec Kuchařské dovednosti dopadly? První místo si odnesl tým z Hradce Králové, který u poroty zabodoval mimo jiné svým kuřecím na višňové omáčce.

Autor: Redakce

11.4.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.
3 15

Super plat za práci na páse nabízí měsíce. Málokdo to ale vydrží dlouho

Syfilis. Ilustrační foto.
2 10

Syfilis je opět na postupu, může za to lehkomyslnost

Krutá rozlučka bez odměny. Lvíčata na Euru nepostoupila ze skupiny

Žádná euforie, žádný postup. Čeští fotbalisté do 21 let skončili na mistrovství Evropy v základní skupině. Bylo to v sobotu večer trpké loučení: Lvíčata padla s Dánskem 2:4.

Jaroslav Plesl: Téma Hamleta? Oběť za pravdu může být ohromná

/ROZHOVOR/ S postavou Hamleta se Jaroslav Plesl setkal už před lety tehdy ji nastudoval v Dejvickém divadle. Nově (od 27. června) se jako Kralevic dánský bude objevovat v prostoru před Míčovnou v Královské zahradě Pražského hradu.

Tropické počasí vydrží i příští týden, teploty atakují 35 stupňů

Zbytek června bude nadprůměrně horký a deštivý. Příští týden teploty vystoupají až na 35 stupňů. V červenci se teploty vrátí k dlouhodobému průměru, ale aspoň z počátku bude dále velmi deštivo. 

AKTUALIZOVÁNO

Policie evakuovala obchodní centrum ve Zlíně. Poplach vyvolala fotopast

/VIDEO/ Podezřelý, nebezpečně vypadající předmět ve zkušební kabince v obchodním centru ve Zlíně – Malenovicích vyhnal v sobotu krátce před polednem tři stovky zaměstnanců a zákazníků před budovu. Nakonec se ukázalo, že jde o fotopast, kterou si doma někdo vyrobil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies