VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Lukulské hody v Horizontu

Pec pod Sněžkou - Šéfkuchař hotelu Horizont v Peci Pod Sněžkou Jiří Švestka se svým týmem předložil hostům vybrané lahůdky.

7.12.2015
SDÍLEJ:

Zážitková gastronomie podesáté v Peci pod SněžkouFoto: DENÍK/Jana Mudrová

Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou přilákaly o víkendu do východních Krkonoš milovníky dobrého jídla a pití.
Jubilejní desátý ročník opět ukázal vzrůstající zájem o akci. Speciality šéfkuchaře Jiřího Švestky a jeho kuchařského týmu letos doplnila vybraná vína z vinařství roku Château Valtice – Vinné sklepy Valtice, které bylo hlavním partnerem akce.

„Těžištěm se stal páteční degustační večer, lidé mohli ochutnávat pětichodové degustační menu, doplněné vybranými víny. Přišlo jich kolem čtyřiceti a dávali najevo svou spokojenost," přiblížil šéfkuchař Švestka. Letos se pořadatelé rozhodli navštívit hosty u jednotlivých stolů osobně, popovídat si s nimi, co jim nejvíce chutnalo, prozradit i postupy přípravy jídel. „Jako jednu z novinek jsme nabídli tataráček z avokáda podávaný na plátku marinované červené řepy, doplněný přelivem z japonského křenu a dekorovaný čerstvými výhonky řeřichy. Hostům, kteří přijeli z různých míst regionu, degustační menu chutnalo a z toho máme vždy radost," konstatoval Jiří Švestka. Gastronomické dny tu kuchaři vymýšlejí a dolaďují několik měsíců dopředu. „Je to vždy výzva, abychom nabídli originalitu a vyvážené chutě. Letos byl desátý ročník, vzhledem ke svému důchodovému věku bych rád příští rok některé pokrmy z minulosti připomněl," dodal šéfkuchař.

Zážitková gastronomie podesáté v Peci pod Sněžkou

Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou měly i letos velký úspěch u milovníků dobrého jídla a pití.

Zážitková gastronomie podesáté v Peci pod SněžkouPodle ředitele hotelu Karla Rady, držitele ocenění Hoteliér roku 2015 v kategorii nezávislé hotely, Gastronomické dny zpestřují období před zahájením zimní sezóny nejen ubytovaným hostům Horizontu, ale zejména místním a regionálním návštěvníkům. „Je to také příležitost pro naše kuchaře, vyzkoušet si nové věci a popustit uzdu své kreativitě a fantazii. Myslím, že se nám daří připravovat zážitky, za kterými se naši hosté rádi vracejí, a o to nám jde především," zopakoval hlavní myšlenku akce ředitel Rada.

Hostům chutnalo nejen páteční degustační menu, mohli ochutnávat vybraná jídla a vína během celého uplynulého víkendu. Originální předkrmy, polévky, speciality a mnoho dobrot ve sladkém finále nenechaly hosty lhostejnými. A co nejvíce chutná samotnému šéfkuchaři Jiřímu Švestkovi? „Samozřejmě všechno, vždyť jsou to pokrmy, které jsme dlouho vylaďovali, aby byly opravdu chuťově vyvážené. Během několikaměsíčních příprav se i stalo, že jsme jídlo i několikrát přepracovávali, abychom dosáhli toho nejlepšího výsledku. V oblibě byl například drůbeží krém podávaný s žemlovými nočky. Také jsme letos tak trochu zabrousili do italské gastronomie, ve které jsem nějakou dobu působil. Takže hosté dostali příležitost ochutnat steak z vysokého roštěnce podávaný se zkaramelizovanou cibulkou, pepřovou smetanou, pancettou a doplněný tymiánovými brambory. Během gastronomického víkendu jsme obsloužili zhruba dvě stovky strávníků. Někteří se trochu divili, že nemáme v nabídce Gastronomických dnů typická krkonošská jídla. Ale ta mají danou recepturu, s kterou se žádná kouzla moc dělat nedají. Samozřejmě, že jsme však na přání zákazníků krajová jídla připravili také," usmíval se spokojený šéfkuchař. Během sobotního odpoledne hotelovou kavárnu ovládly děti, které čekaly na příchod Mikuláše. I na horských kopcích, sice zasněžených zatím pouze umělým sněhem, bylo vidět, že Krkonoše před svátky rozhodně nespí. Proháněly se na nich desítky prvních lyžařů a všichni měli co ochutnat.

Autor: Jana Mudrová

7.12.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

eet
6

EET: obchodníci s obuví mají strach ze sankcí a kontrol

Výhled na České středohoří. Vzadu Milešovka
0 14

Obludné plány na zastavění vrcholu Milešovky šly k ledu

Co je nepřijatelné? Večerní emaily nebo zdrobněliny v doméně

Lidé často v elektronické komunikaci podceňují pravidla slušného chování. Ať se jedná o emaily, esemesky nebo internetové diskuse. Jak na úřední mail?

Lidl dramaticky zvyšuje nástupní mzdu a srovnává platy v regionech

Praha - Diskontní řetězec Lidl zvýší od 1. března nástupní mzdu zaměstnanců v obchodech o 25 procent, ta tak dosáhne 23 333 korun při čtyřicetihodinovém úvazku. Průměrná mzda prodavačů a pokladních bude při stejném úvazku 24 897 Kč.

AUTOMIX.CZ

PŘEHLEDNĚ: Proč se škodovky jmenují, jak se jmenují?

Od konce 80. let česká automobilka Škoda svoje modely označuje výhradně slovními názvy. Na začátku této éry byl samozřejmě Favorit.

DOTYK.CZ

Příjmy začínajících vědců jsou pod hranicí chudoby

V České republice je přibližně 25 tisíc doktorandů. Mnozí na začátku studia pomýšlí na vědeckou dráhu. Ve vědě je přitom čím dál víc důležitá mezinárodní spolupráce. Podle slov předsedkyně České asociace doktorandek a doktorandů Kateřiny Cidlinské však českým studentům současný systém nedovoluje být na této mezinárodní úrovni zcela konkurenceschopní.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies