Ministerstvo kultury tak posvětilo snahy jak majitele objektu, tak i Národního památkového úřadu v Josefově, který o novou památku také bojoval.

„Jsem rád, že se tak stalo. Tento dům si to rozhodně zaslouží," řekl k rozhodnutí Ministerstva kultury jeden 
z iniciátorů zapsání domu, jehož kořeny spadají do středověku, Miloš Berounský, člen Komise místní samosprávy Pražské předměstí - Sever. Podle vyjádření ministerstva kultury však jeho rozhodnutí můžou ještě zhatit případná odvolání. „Účastníci řízení mají právo proti tomuto rozhodnutí ještě podat rozklad," informovala nedávno Deník mluvčí ministerstva Simona Cigánková. Již dříve se však Miloš Berounský, který je ve stálém spojení 
se současným majitelem objektu Petrem Krejčířem, Deníku svěřil, že z jeho strany se takové výtky ministerstvo nedočká: „Rozhodně nebudeme chtít toto řízení nikterak zdržovat a odvolávat se."

Rozhodnutí
Ministerstvo kultury jako příslušný orgán státní památkové péče rozhodlo o prohlášení tzv. Červeného dvora čp. 62, objektu chlévů s výměnkem a obilnou sýpkou za kulturní památku.

Dobrá zpráva dorazila v těchto dnech z Ministerstva kultury. To posuzovalo, zda se Červený dvůr, nebo též Katovna, může zařadit po bok dalších kulturních památek v zemi. Podle jeho mínění má objekt, jehož první zmínka se datuje do roku 1430, rozhodně takovou kvalitu a historii, že si to zaslouží.

Po kladném vyjádření chce současný majitel Červeného dvora Petr Krejčíř tomuto místu vdechnout nový život. „Toto místo je ideální pro vytvoření památky, která by přitáhla návštěvníky z širokého okolí," řekl zástupce KMS Miloš Berounský s dodatkem, že by tu do budoucna mohlo vzniknout jak muzeum hrdelního práva, tak i dobová krčma, která by jistě potěšila i zahrádkáře z přilehlé osady. Své místo by tu prý, na malém dvoře, našli 
i divadelníci či muzikanti.