VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Na Gastru uvidíte moderní, ale i dvě stě let staré pokrmy

Hradec Králové - Stoly královéhradeckého Aldisu se ve čtvrtek budou prohýbat pod tíhou dobrot. Před zraky diváků budou kuchaři také vyřezávat ovoce.

17.4.2012
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/ Václav Pancer

Už za pár dní se v královéhradeckém kongresovém centru Aldis sejdou nejlepší kuchaři a cukráři z České republiky, aby se utkali o titul Mistr republiky kuchař a cukrář.

Gastro je přípravou na olympiádu

V Aldisu se totiž ve čtvrtek 19. dubna uskuteční sedmý ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů a zároveň již sedmnáctý ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí Gastro Hradec.

„Letošník ročník se liší tím, že je startovním můstkem pro nadcházející olympiádu, která bude v září v Německu. Proto jsme propozice soutěže přizpůsobili olympijským standardům,“ uvedla Helena Urbanová z organizačního týmu Gastro Hradec.

Poznáte, jak se dříve stolovalo

Zajímavostí, kterou návštěvníci nenechají bez povšimnutí, je také prezentace výrobků Senior klubu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, která ukáže krásu tradiční gastronomie 19. a 20. století. Pro dnešní mladou generaci přinášejí tyto exponáty obohacení ve znalostech oboru a zároveň porovnání se současnými trendy v gastronomii.

„Divácky atraktivní bude také umělecká soutěž ve vyřezávání ovoce a zeleniny, kdy soutěžící v časovém limitu budou vyrábět výtvory přímo před očima návštěvníků,“ prozradila Helena Urbanová.

Brány Aldisu se pro veřejnost otevřou v 10.30 hodin a program bude pokračovat až do 18 hodin. Soutěž nemůže být kvůli trvanlivosti výrobků vícedenní.

Autor: Jan Pruška

17.4.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

eet
6

EET: obchodníci s obuví mají strach ze sankcí a kontrol

Zeman ve sněmovně. 21.2.2016
1 4

Nevěřte zeleným fanatikům, vyzval poslance Zeman

Co je nepřijatelné? Večerní emaily nebo zdrobněliny v doméně

Lidé často v elektronické komunikaci podceňují pravidla slušného chování. Ať se jedná o emaily, esemesky nebo internetové diskuse. Jak na úřední mail?

Lidl dramaticky zvyšuje nástupní mzdu a srovnává platy v regionech

Praha - Diskontní řetězec Lidl zvýší od 1. března nástupní mzdu zaměstnanců v obchodech o 25 procent, ta tak dosáhne 23 333 korun při čtyřicetihodinovém úvazku. Průměrná mzda prodavačů a pokladních bude při stejném úvazku 24 897 Kč.

AUTOMIX.CZ

PŘEHLEDNĚ: Proč se škodovky jmenují, jak se jmenují?

Od konce 80. let česká automobilka Škoda svoje modely označuje výhradně slovními názvy. Na začátku této éry byl samozřejmě Favorit.

DOTYK.CZ

Příjmy začínajících vědců jsou pod hranicí chudoby

V České republice je přibližně 25 tisíc doktorandů. Mnozí na začátku studia pomýšlí na vědeckou dráhu. Ve vědě je přitom čím dál víc důležitá mezinárodní spolupráce. Podle slov předsedkyně České asociace doktorandek a doktorandů Kateřiny Cidlinské však českým studentům současný systém nedovoluje být na této mezinárodní úrovni zcela konkurenceschopní.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies