Loňský 3. ročník okrašlovací soutěže Za město krásnější, pořádaný městem Česká Skalice, měl rekordní účast. Předpokládá se, že nejinak tomu bude i letos.

„Těší nás, že se letošního ročníku zúčastnilo rekordních 15 soutěžících. Děkuji vám, že zkrášlujete naše město a staráte se o jeho květinovou výzdobu," konstatoval loni v říjnu na závěrečné slavnosti, během níž byly v obřadní síni městského úřadu vyhlašovány výsledky a předávány ceny vítězům této soutěže, starosta Martin Staněk.

UDĚLOVALY SE I ZVLÁŠTNÍ CENY

Starosta města udělil vloni i dvě zvláštní ceny. Pro první si za mateřskou školku Jana Ámose Komenského přišla její ředitelka Helena Vítová. Obdržela pro děti poukázku na nákup pastelek a dalšího papírenského zboží v hodnotě jednoho tisíce korun. Druhé ocenění čekalo na kolektiv kiosku u zámku, a to za květinovou výzdobu stánku s občerstvením na parkovišti v Ratibořicích. Starosta při předávání ceny tehdy řekl: „Kiosek bude kvést jistě i příští rok, neboť „dostal" balíček tolik potřebných hnojiv."

V kategorii jednotlivců vloni vyhrála Vlasta Jarčušková ze Zlíče, druhá byla Sylva Hučková z Máchovy ulice a třetí Helena Vítová z Wolkerovy ulice.

Všechny tři dámy si odnesly dárkové balíčky od města a obou partnerů soutěže, českoskalických firem Zahradnictví Hrabík a AGRO CS. A všichni soutěžící si odnesli i slevové poukázky na nákup zahradnického zboží.

LETOŠNÍ ROČNÍK BĚŽÍ UŽ OD DUBNA

Až do konce září lze do letošního 4. ročníku soutěže zasílat své fotografie opatřené jménem, adresou a telefonickým kontaktem na mail socialne.spravni@ceska skalice.cz nebo je osobně předat na podatelně Městského úřadu v České Skalici. Zúčastnit se mohou jednotlivci i kolektivy.

Podmínkou je umístit květinovou výzdobu tak, aby viditelně zkrášlovala město při pohledu z ulice. Vítězové budou známi v říjnu.

(zr)