Objekt získalo město do vlastnictví v loňském roce. Podle původního záměru měl sloužit jako zázemí pro nízkoprahové centrum, uměleckou školu, dům dětí a mládeže, také se lavírovalo s myšlenkou, přesunout sem městskou knihovnu. Projekt má nyní pevné mantinely.

„Spolkový dům se jmenuje proto, neboť v sobě shlukuje spoustu provozů jak pro děti i dospělé. Tento název se nám zdál ideální," vysvětluje v úvodu architektka Jana Medlíková.

Ta při plánované rekonstrukci objektu společně se svým kolegou oddělila jednotlivé provozy a zajistila pro ně i samostatné vstupy, a to díky přístavbě vstupního objektu.

V suterénu jednoho z nejstarších domů v centru bude umístěno nízkoprahové centrum, které bude také využívat revitalizované plochy střechy nad současnou tělocvičnou. Součástí projektu bylo vyřešit i nástup směrem od kostela, kde bude rampa pro vozíčkáře s asistencí a matky s kočárky. V prvním podzemním patře najde zázemí nízkoprahové zařízení se šatnou a toaletami. 

V pravé polovině pak vznikne prostor, kam se má stěhovat finanční úřad.
Do prvního patra se dostaneme po novém schodišti, kdy přijdeme do klenbové haly. Na pravé straně vstoupíme do reprezentačního sálu města, který pojme až sto osob. Sál se nechá použít několika způsoby, a to i pro svatby, vítání občánků, zasedání zastupitelstva, pro projekci. Na levé straně je navržen menší sál, který se nechá využít pro výstavy, rauty, menší zasedání. V dalším patře je průhled do reprezentačního sálu, který vznikne probouráním stropu. Kolem je galerie, vpravo místnost, kterou by měli využívat modeláři.

Další dvě patra jsou věnována pobočce domu dětí a mládeže. Poslední patro je nazváno vesmírnou laboratoří. „Zatím je pro nás záhada, co tam všechno bude. Měl by to být takový zábavný park, věnovaný i vesmíru, může zde vzniknout i malé planetárium s dalekohledem," připouští Jana Medlíková.
Renovaci chce město realizovat postupně. Prioritně bude žádat o dotaci na nízkoprahové centrum, samostatným projektem bude realizace prostoru domu dětí a mládeže (technické obory). Třetí část projektu město uskuteční samostatně ze svých zdrojů.

„Máme šanci získat na projekt nízkoprahového centra a domu dětí a mládeže dotační peníze. S dokumentací bychom se chtěli ucházet o podporu v říjnu letošního roku, dokumentaci k domu dětí a mládeže předložíme v lednu nebo v únoru příštího roku," doplňuje starosta města Josef Cogan.

Náklady na rekonstrukci bývalé školy na spolkové centrum se dostaly ke třiceti milionům, přičemž nízkoprahové centrum má stát 15 milionů, zbytek stavby mezi patnácti až dvaceti miliony. „Jde o kompletní sanaci základů i celého domu a zároveň bychom mohli dům dostat tam, kam patří, mezi krásné packé objekty. Upravíme i prostor kolem kostela," slibuje starosta Cogan.