Skoky přes čertovskou metlu, chůze s kopýtky, běh s Káčou v pytli, skládání obrázků s rohatými či nošení brambor na lžíci do pekelného guláše. Takové byly disciplíny, které museli zvládnout všichni malí čerti, čertice i andělé, kteří zavítali na tradiční Adršpašské čertohrátky. Ve skalách se na ně těšil i laskavý Mikuláš.

Možná právě proto, že letošní počasí bylo velmi přívětivé, dorazil na tuto akci doslova rekordní počet návštěvníků. „S čerty se letos doslova roztrhl pytel. Zavítalo k nám jednou tolik lidí, než tomu bylo například vloni. Jen soutěžících dětí bylo okolo tří set. Akce získává na popularitě a jsem rád, že se tady dětem líbí," řekl Jiří Středa, vedoucí zdejších technických služeb, které Čertohrátky pořádají ve spolupráci s broumovskou Ulitou. Tamní pedagogové volného času a jejich externí spolupracovníci se přestrojili za pekelníky a na pěti stanovištích zkoušeli malé návštěvníky z čertovsky vypečených disciplín.

„Letos nám bylo v kožichu horko, vůbec jsme se nezastavili," smáli se čerti z Domu dětí a mládeže Ulita Broumov a nešetřili chválou nad tím, jak byly všechny děti úžasné a celá akce se povedla.

„Na příští rok vymyslíme opět jiné disciplíny, aby to všechny bavilo. Protože když to baví nás, lidé to vycítí a odcházejí spokojení. A to se letos vydařilo," řekla Michaela Čejchanová z Ulity.

Spousta příchozích se na akci velmi pečlivě připravila. Jejich začmouzené tváře, kudrnaté kadeře s vykukujícími rohy, tmavé kožíšky, řetězy nebo čertovské vidle svědčily o tom, že se lidé na akci těšili a velmi si ji užívali. Andělům zase nechyběla křídla, někteří měli svatozář či zlatou hvězdu.

Na závěr dostaly všechny soutěžící děti medaili a figurku z čokolády a pochutnaly si na opečených buřtech. Těch museli pořadatelé ještě deset kilo dokoupit, protože s tak obrovskou účastí nepočítali.