Na prvně zmiňovanou dorazila necelá stovka návštěvníků. O hudební doprovod během večera se postarali Martina Trchova a Adam Kubát s projektem Písně Zuzany Navarové. Zároveň se uskutečnila i veřejná aukce uměleckých předmětů a vín se ziskem více než 300 tisíc korun.

„Výtěžek poputuje na podporu místních projektů v grantovém programu Máme rádi Broumovsko, který vytváří pozitivní vztah dětí a mládeže k regionu Broumovsko, a projekty Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov. V loňském roce bylo z tohoto programu podpořeno broumovské baletní studio Fouette s projektem Tanec pro Dientzenhofery, obec Křinice a její česko-polský malířský plenér, mateřské centrum Mamina s projektem Hrneček pro Broumovsko, Sdružení Rodiče olivětínským dětem s projektem Hmyzí ostrůvky, Sdružení Stromodění s projektem Výsadba stromů do biokoridoru a broumovské divadélko BRUM s projektem Pojďme spolu do divadla," uvedla Marcela Školníková z obecně prospěšné společnosti Pro rozvoj Broumovska, která večer každoročně organizuje spolu s Agenturou pro rozvoj Broumovska.

V sobotu v odpoledních hodinách se v areálu kláštera konala oblíbená veřejná ochutnávka vín s názvem Vinum et Cetera. Ochutnat nejlepší česká a moravská vína z kolekce Salonu vín ČR a také vína z Benediktinských sklepů přišlo na 500 návštěvníků z celého regionu. Součástí doprovodného programu bylo vystoupení hudebních skupin Experiment a cimbálové muziky Konopjan, volné prohlídky revitalizovaných prostor kláštera, workshopy ve středověké klášterní písárně a také letošní novinka slosování vstupenek o „klášterní" ceny. Ve večerních hodinách pokračovala akce jazzotékou Ondřeje Kejzlara u klášterní kavárny Café Dientzenhofer.